Novo čitanje kalendara Maja kaže da je APOKALIPSA BLIZU - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Novo čitanje kalendara Maja kaže da je APOKALIPSA BLIZU

Od pandemije virusa korona do porasta globalnih tenzija i to nije sve

Čini se kao da ova godina ne može da bude gora. Od klimatskih promena, preko pandemije korona virusa do porasta globalnih tenzija, šta još može da prođe po zlu? Bolje da ne pitate, jer teoretičari zavere uvek imaju odgovor, a prema njima, kraj sveta je bliže nego što ste mislili.

Foto: Pixabay

Proteklih dana kruži nova interpretacija kalendara Maja prema kojem će se svet završiti u nedelju, 21. juna (ukoliko računate po Julijanskom kalendaru).

Britanski San ovu tvrdnju pripisuje naučniku Paolu Tagalogan, čiji se tvit proširio internetom.

Računica- Prema Julijanskom kalendaru, tehnički smo u 2012. godini. Broj izgubljenih dana u godini usled prelaska na Gregorijanski kalendar je 11 dana… Koristimo ga 268 godina (1752-2020) puta 11 dana = 2,948 dana. 2,948 dana podeljeno sa 365 dana po godini = 8 godina – napisao je Tagalogan.

U svom tvitu Tagalogan je pomenuo 2012. godinu kada je, prema ranijim – i, kako sada vidimo netačnim – interpretacijama majskog kalendara, svet trebalo da se okonča.

Kao što vidimo, i dalje smo živi.

Smak sveta 21. decembra 2012. godine rezultat je glasina da će se Nibiru, navodna planeta za koju su rekli da su je otkrili drevni Sumeri, srušiti na Zemlju 2003. godine, ali, kao što vidimo, ništa se nije dogodilo.

Nakon te pretnje, apokalipsa je odložena do 2012. godine i povezana sa zimskom kraktodnevnicom, navodno u ciklusu u drevnom majanskom kalendaru.

Ostaje da vidimo da li su teoretičari zavere ovog puta pogodili i da li će se svet okončati 21. juna.

Danas objavljeno

Mladenci u Indiji krenuli na vjenčanje ploveći u loncu

Vanja A

Udovica (85) i udovac (87) stali na ludi kamen poslije 15 godina veze

Vanja A

Žene u Hollywoodu su slavile uspjeh: Pogledajte neke od najljepših haljina koje su nosile

Vanja A

Ostavite komentar