Novinar "nagazio" Đokovića: O čemu pričate? Nema potrebe da me napadate - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novinar “nagazio” Đokovića: O čemu pričate? Nema potrebe da me napadate

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, imao je raspravu sa novinarom Bilom Simonsom posle pobede u drugom kolu Vimbldona. Novinar je želeo da izvuče neki odgovor od Novaka, a koji je u vezi sa Džastinom Gimelstobom – Amerikanacem koji je bio jedan od tri predstavnika igrača u Asocijaciji teniskih profesionalaca (ATP),…

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, imao je raspravu sa novinarom Bilom Simonsom posle pobede u drugom kolu Vimbldona.

Novinar je želeo da izvuče neki odgovor od Novaka, a koji je u vezi sa Džastinom Gimelstobom – Amerikanacem koji je bio jedan od tri predstavnika igrača u Asocijaciji teniskih profesionalaca (ATP), ali je s tog mesta smenjen.

Gimelstob je uslovno osuđen na tri godine zbog napada na jednog prijatelja i njegovu ženu novembra prošle godine. Inače, Gimelstob je veoma blizak sa Đokovićem i bili su veoma blisku dok je ovaj obavljao funkciju u ATP.

Pročitaću šta piše u presudi. Pričao sam sa Džastinom, objasnio mi je da još prolazi kroz proces. Nije još gotov na sudu. Znam njegovu stranu priče. Kao što sam i rekao, imam dobar odnos s njim. Ako na kraju svega bude osuđen kao kriv, očigledno je da neće imati moju podršku da ostane u sportu“, rekao je Đoković.

Novinar je potom nastavio: “Na sudu je rečeno da je kriv. To je ono što piše u zakonu Kalifornije“.

Dobro“, kratko mu je odgovorio Novak.

“Vi prihvatate tu krivicu, za taj zločin što je uradio”, nastavio je novinar.

“Dobro. Slušajte, proćiću kroz dokument. Mogu da pričam sa vama sledeći put”, odgovorio mu je Đoković.

“Zahvaljujem se“, uzvratio mu je Simons.

“Nema potrebe da me napadate”, odmah je rekao Novak.

“Ne napadam vas uopšte”, kazao je novinar.

“Ja se tako osećam, kao da me napadate”,nastavila se konverzacija među njima.

“Veoma je osetljiva tema, a vi ste lider”, rekao je novinar našem teniseru.

“Saslušajte me. Razumem sve, stvarno razumem. Očekivali ste da ja budem odgovoran za Savet i za igrače zato što ih zastupam”, rekao je Đoković.

Podsećamo, mnogi ljudi iz tenisa napustili su Savez igrača pre nekoliko dana, a na čijem je čelu Đoković. Gimelstob je predstavljao Novaka i sve ostale na ATP. Međutim, to više ne radi.

Ne pričam uopšte o Savetu igrača“, rekao je novinar.

A, o čemu pričate? Hoću više da završim s ovim“, odgovorio mu je Đoković.

Govorim o vašem komentaru. Nisam razmišljao o tome da li Džastin treba da se vrati i da bude deo Saveza i vođa. To je ono na šta mislim“, rekao mu je novinar.

Govorite o vođenju Saveza. O tome sam i ja pričao“, kazao je srpski teniser.

“Da, o tome da se Džastin vrati u Savez”, nastavlja novinar, koji naravno ne bi voleo da se Gimelstob vrati u Savez, štaviše ne bi voleo uopšte da se vrati u tenis.

O tome sam i ja pričao. Samo osećam da nije potrebno da upirete prst u mene za nešto što on jeste ili nije uradio. Rekao sam vam da ću pročitati šta piše u papirima. Posle toga možemo mi ovde da pričamo”, rekao je Novak i nastavio:

“Nema razloga da pričate sa mnom na takav način. Osećam da krivite mene za nešto što je on uradio ili što ga podržavam. Kažem vam još jedno, imam dobar odnos sa njim, uvek sam imao. Neću da vas lažem. Ali ako je kriv za zločin, to očigledno menja dosta stvari oko njegove budućnosti u našem sportu.

“Ali, ako to nije slučaj, ako nije kriv. Onda bi mogao da koristi našem sportu. Predstavlja tenisere već deset godina. Rekli ste to na početku“, dao je opiširan odgovor Đoković.

Znam, ima sjajne veštine“, rekao je novinar.

To je sve“, odgovorio mu je Đoković.

“Ne optužujem vas lično”, kazao je novinar.

Znam da me ne optužujete. Samo imam osećaj da me stavljate u ovu poziciju za nešto što on jeste ili nije uradio. To je jedino što ja kažem“, nastavio je Novak.

“Kažem jer niste pogledali situaciju ozbiljno”, rekao je novinar.

“Hoću”, kazao je Novak.

“Hvala vam”, dodao je novinar.

“Hvala vama”, zaključio je Đoković.

Danas objavljeno

Fudbaleri dvije reprezentacije plaćali da bi igrali u Kataru

Vanja A

Mbape igra kao Pele, ali Englezi imaju plan

Vanja A

Van Gal: Kako protiv Mesija? Vidjećete u petak

Vanja A

Ostavite komentar