Novinar BN TV će ponovo svjedočiti - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Novinar BN TV će ponovo svjedočiti

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević ponovo će svjedočiti u Okružnom sudu Banjaluka. Ovaj put na prijedlog Gordana Joviševića, advokata Marka Čolića. Osim Vladimira Kovačevića koji će biti direktno ispitan, na poziv odbrane biće ispitani i tužilac Dragana Lipovčić koja je u vrijeme uviđaja bila deržurna.

Na koji način su obavili uviđaj moraće pred sudom da objasne i krim isnpektori i tehničari Željko Rodić, Radojica Dabić, Vladan Todorović i Saša Ožegović. Oni su u noći kada je Kovačević pretučen bili dežurni i obavili su uviđaj. Svi će biti ispitani u svojstvu svjedoka.

Osim njih pred Sudsko vijeće ponovo će i banjalučki kajakaš Darko Savić koji je ranije kao svjedok Okružnog tužilaštva potvrdio da je dan nakon napada, dovezao Marka Čolića blizu zgrade u kojoj živi Kovačević, gdje se i desio napad na novinara BNTV.

Na početku sudskog procesa prikazan je i video-snimak na kojem se prema riječima svjedoka vidi Marko Čolić kako ulazi u kombi kojim ga je Savić dovezao do blizine mjesta zločina.

Sudsko vijeće je odobrilo odbrani da se ispita i Vanja Krsmanović koja bi Čoliću trebala da da alibi. Odbrana banjalučkog boksera pokušala je danas da ospori validnost i zakonitost pojedinih dokaza Tužilaštva, ali sud to nije prihvatio.

Naredna sudjenja su zakazana za 6, 13 i 27. Jun. Za drugooptuženim u ovom predmetu Nedeljkom Dukićem se i dalje traga. Za njim je raspisana i potjernica.

BN TV

Danas objavljeno

CIK: Do 15.00 časova glasalo 35 odsto birača

Vanja A

U septembru – rekord

Vanja A

Zaplijenjene naočare za snimanje: MUP o incidentima tokom izbora u Srpskoj

Vanja A

Ostavite komentar