Banjaluka uvodi aplikaciju "Satbus" - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka uvodi aplikaciju “Satbus”

U Banjaluci je testno aktivirana aplikacija “Satbus” koja omogućava građanima da u realnom vremenu dobiju sve informacije o dolasku autobusa na određene stanice, udaljenosti i broju stanica do mjesta odredišta, kao i o redu vožnje za sve linije gradskog prevoza.

Aplikacija trenutno funkcioniše na linijama koje voze autobusi “Pavlović tursa”.

Direktor sektora za prodaju i marketing kompanije “Satvork” Draženka Palić rekla je da je cilj aplikacije da se građani i posjetioci Banjaluke lakše i brže organizuju u svakodnevnim aktivnostima, te lakše planiraju vrijeme i obaveze.

-Građani će u svakom trenutku u realnom vremenu imati sve potrebne informacije koje se tiču javnog gradskog prevoza- rekla je Palićeva, povodom testnog puštanja u rad prve aplikacije za pametni javni prevoz u Banjaluci – “Satbus”.

Palićeva je rekla da je “Satbus” aplikacija samo jedna od funkcionalnosti u okviru jedinstvene platforme “Satsiti” koja će obuhvatiti i ostale gradske službe te omogućiti da se efikasno upravlja radom svih gradskih službi iz jednog računskog centra.

Prema njenim riječima, “Satbus” Banjaluka sistem prilagođen je za korištenje putem “android”, “IOS” ili “huavej” uređaja.

Generalni direktor kompanije “Satvork” Siniša Palić rekao da je ova kompanija osnovana 2005. godine i bavi se pružanjem usluga koje su zasnovane na GPS tehnologiji.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 25.01.2022.godine

Vanja A

Zimska služba intervenisala u višim predjelima: Svi putevi na području Banjaluke prohodni

M.

Blaži pad broja pregleda u ARI i kovid ambulantama

M.

Ostavite komentar