Novi Yaris je prepakovana Mazda2 - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Novi Yaris je prepakovana Mazda2

Toyota je objavila fotografije i prve tehničke detalje novog Yarisa, uoči svetske premijere zakazane za 17. april i auto-salon u Njujorku.

Za neke možda iznenađenje, ne i za kupce na američkom tržištu gde se već prodaje Yaris Sedan baziran na limuzinskoj verziji Mazde2. Toyota je sada saradnju sa drugim japanskim proizvođačem proširila i na hečbek za 2020. godinu.

Dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti novog Yarisa očigledno je preuzet od aktuelne Mazde2, uz drugačiji oblik maske hladnjaka i sa Toyotinim amblemom između farova.

Specifikacije su tek delimično obelodanjene, pa tako za sada znamo da je dužina novog Yarisa 4.105 mm i da je međuosovinsko rastojanje duže za 61 mm nego na prethodnoj generaciji, što će uticati na povećanje komfora u putničkoj kabini, naročito za one koji sede pozadi.

Uz više prostora u za putnike, budućim vlasnicima ovog automobila na raspolaganju je veći prtljažnik nego pre.

Toyota je objavila da će novi Yaris za pogon koristiti 1.5 litarski četvorocilindraš sa 107 ks (79 kW), a ovaj motor će, barem na američkom tržištu, biti uparen sa 6-brzinskim automatikom.

Više detalja o novom modelu biće poznato polovinom aprila, kada novi Yaris bude debitovao na njujorškom salonu automobila.

B92

Danas objavljeno

Renault Megane E-Tech Electric

Zeljka

Zbog nekoliko grama CO2 automobili će poskupiti 1.000 evra

Zeljka

Rekord: Prodato 6,6 miliona električnih vozila

Vanja A

Ostavite komentar