29. Septembra 2019.

Novi vrtić na Petrićevcu za 100 djece

Big Portal

Za posao vrijedan 1,7 miliona KM na tenderu je izabrana grupa ponuđača koju čine banjalučke firme “Tekton” i “Građenje Đurić”. Petrićevac sada nema dječji vrtić u sastavu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Kako je planirano, novi vrtić namijenjen je za smještaj oko stotinu djece, a biće podijeljen u dvije funkcionalne cjeline, prva za djecu vrtićkog uzrasta od tri do šest godina, a druga za djecu jasličkog uzrasta od jedne do tri godine.

Kada je riječ o objektu MZ, u njegovom prizemlju predviđena je multifunkcionalna sala kapaciteta do 100 sjedećih mjesta i dva poslovna prostora, a na spratu objekta predviđene su kancelarije za mjesnu zajednicu, sala za sastanke, te prostor za udruženje penzionera.
Grad je iz budžeta izdvojio 210.000 KM i izgradio ambulante porodične medicine u okviru ovog višenamjenskog objekta, a donacijom Republike Srbije biće građena preostala dva dijela – vrtić i mjesna zajednica.

Za tu drugu fazu multifunkcionalnog objekta, Grad je konkurisao za donatorska sredstva kod Vlade Republike Srbije, koja je za ovaj projekat obezbijedila dodatnih 800.000 evra. Plan je da kompletan objekat naredne godine bude pušten u funkciju.

Ambulanta, vrtić i mjesna zajednica nalaziće se pod jednim krovom, a funkcionalno će biti razdvojeni i nezavisni, odnosno svaki sa izdvojenim ulazom i pripadajućim prostorom.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare