Novi Volvo XC90 pokazao svoje "lice" - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Novi Volvo XC90 pokazao svoje “lice”

Patentni crteži otkrivaju dizajn buduće SUV perjanice švedske marke.

Najveći Volvo SUV dobiće moderne detalje, koji su evolucija dizajna aktuelnih Volvo modela. Ako se posmatra spreda, gde su “Thorovi čekići”, odnosno dnevna LED svetla, zadržani kao karakteristični Volvo “potpis”.

Takođe se primećuje da ovaj automobil nema klasičnu masku hladnjaka. To znači da se radi o električnoj verziji. Još ne znamo da li će novi Volvo XC90 biti ponuđen i u verziji sa SUS motorima – to će biti poznato za nekoliko meseci.

Profil novog XC90 sličan je svom prethodniku, a novina su i ručke koje se skrivaju u nivou karoserije, što je svakako doprinelo boljoj aerodinamičnosti.

Foto: Volvo

U slučaju zadnjeg dela, Volvo delimično odstupa od dosadašnjeg koncepta stop svetala smeštenih u stubovima. Njihov donji deo podseća na postojeća svetla, ali u visini zadnjeg stakla svetla se pružaju paralelno i završavaju na poklopcu prtljažnika, slično kao kod aktuelno S90.

Međutim, u stubovima se ipak nalaze delovi svetlosnih grupa, koji nisu povezani sa glavnom celinom, već su potpuno odvojeni od ostatka stop svetala.

To može biti zanimljiv i prilično neobičan koncept koji će iznenaditi zaljubljenike u Volvo svojim izgledom.

Zvanična premijera novog XC90 održaće se krajem ove godine Tada ćemo verovatno saznati kako izgleda prototip automobila, koji će najaviti produkcijsku verziju. Serijski model će se na putevima pojaviti tek sredinom sljdeće godine.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Da li je ovo najuspjelija posveta Spačeku?

Vanja A

Kraj jedne ere

Vanja A

Retro je u modi: Citroen predstavio novi logo

Zeljka

Ostavite komentar