Novi Volkswagen Golf Variant stiže sljedeće godine - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Novi Volkswagen Golf Variant stiže sljedeće godine

Nedavno predstavljeni Golf 8 će sljedeće godine dobiti i karavansku verziju Variant, a do tada pred nama je novi render koji pokazuje njegov mogući izgled.

Kao i standardni Golf 8 hatchback (dugačak inače 4284 mm), i budući Golf 8 Variant će se bazirati na VW-ovoj MQB platformi i biće praktičniji, ekonomičniji i prostraniji.

Takođe, Golf 8 Variant će imati za oko 50 mm duže međuosovinsko rastojanje u poređenju sa sadašnjim modelom, a ostaje da se vidi kolika će mu biti zapremina prtljažnika.

U opremi će se naći i novi infotainment sistem sa ekranom osetljivim na dodir, head-up displej, digitalna instrument tabla, “Travel Assist” sistem za poluautonomnu vožnju, kao i sistem Car2X koji novom Golfu omogućava da komunicira i razmenjuje informacije sa okolinom (povezuje se sa vozilima i saobraćajnom infrastrukturom na razdaljini do 800 metara).

Što se motora tiče, u gami se očekuju TSI benzinci i TDI dizelaši, TGI Evo verzija sa pogonom na prirodni gas, kao i Mild Hybrid verzije eTSI benzinaca i Plug-in Hybrid varijante.

Izvor: Autoblog

Danas objavljeno

Honda NSX iz 1992. s gotovo 650.000 pređenih kilometara

Vanja A

Tesla oduvao prethodni rekord na planu profita uprkos brojnim preprekama

Vanja A

Japan prvi u svijetu uvodi vazdušni taksi nulte emisije od 2025.

Vanja A

Ostavite komentar