Novi unosan biznis: Fabrički obnovljeni polovnjaci - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Novi unosan biznis: Fabrički obnovljeni polovnjaci

Fabrika može da preradi 45.000 polovnih automobila godišnje.

Renault je opremio posebnu fabriku koja se bavi isključivo sređivanjem polovnih automobila. Zanimljivo, Toyota je takođe najavila da će početi da se fokusira na reciklažu automobila.

Francuski proizvođač automobila pokrenuo je svoj program pre godinu i po u Flinsu, u severnoj Francuskoj, gde Renault takođe ima novu fabriku automobila.

Sada je Refactory, kako francuska kompanija naziva ovu fabriku, i dalje mali deo fabrike u Flinsu, ali se očekuje da će posao u budućnosti sve više rasti, piše holandski Autoweek.

Fabrika može da preradi 45.000 polovnih automobila godišnje. Uglavnom se radi o automobilima starim od tri do pet godina, o kojima brinu stručnjaci u četiri različita odeljenja. Radnici popravljaju manja oštećenja na karoseriji, zamenjuju delove, ponovo poliraju lak i rade sve ostalo što se pokazalo potrebnim tokom pregleda.

Kako se navodi, zbog troškova prevoza ceo proces restauracije automobila je isplativ samo ako radite sa polovnim vozilima koji su locirana blizu fabrike. Zato Renault već razmišlja o drugim lokacijama. Na vrhu liste su Turska, Španija i Portugalija.

Danas objavljeno

Uznemirujuć test „Teslinog“ auto-pilota, ne prepoznaje djecu na putu

V.R.

MG prestigao Citroen i Renault, blizu top-10 po prodaji

V.R.

Baidu taksi bez vozača dobija zeleno svjetlo u dva kineska grada

V.R.

Ostavite komentar