Novi udarac za Krivokapića - ministar povukao kandidaturu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Novi udarac za Krivokapića – ministar povukao kandidaturu

Kandidat za ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Nikola Terzić saopštio je da je obavestio mandatara Zdravka Krivokapića da povlači svoju kandidaturu.

“Upravo sam obavestio mandatara da sam odlučio da povučem svoju kandidaturu za mesto unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore”, izjavio je advokat Nikola Terzić, prenele su “Vijesti”.

Terzić je zahvalio Krivokapiću na ukazanom poverenju, naglasivši da je reč o “pravičnom i poštenom čovjeku koji je potreban Crnoj Gori”.

“Profesor Kirvokapić je u pravu. Ja jesam bio nestranački kandidat, kao takav prihvatio sam se ove najteže odgovornosti, upravo verujući da će svi pobednici na izborima razumeti koliki sam ja teret prihvatio na svoja leđa, i uzdržati se od bilo kakvih komentara u korist Crne Gore i demokratskih promena. Ja sam ovaj teret mogao nositi sam, jedino ako imam razumevanje od svih onih koji su sa mnom na istoj strani”, kazao je Terzić.

On je dodao da je umesto toga doživeo udarac na integritet, njega kao osobe.

“Isticano je da sam predstavnik nekakvih medijskih tajkuna i finasnijskih oligarha, ili da sam iskoristio kumstvo i prijateljstvo da bi došao na poziciju. Javnost mora da zna da ja u životu nisam ni upoznao većinu ljudi koje određeni predstavnici nove većine pominju, a ove koje poznajem, poznajem toliko da nemamo razmenjene ni brojeve telefona”, naveo je Terzić.

On dodaje da ne želi da njegovo postavljanje na mesto ministra, u prvoj demokratskoj vladi Crne Gore, baci bilo kakvu senku na ovaj istorijski proces.

“Ne želim da umanjim šansu ostalim sjanim kandiatima za ministre, za podršku koju zaslužuju. Istine radi, zbog evenetualnih nedoumica, želim da vas obavestim da moja porodica i ja od bivše vlasti nismo trpeli bilo kavke skrivene ili neskrivene pritske, jer za njih treba da postoji osnov”, kazao je Terzić.

Izvor: Tanjug
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC EPA/BORIS PEJOVIC

Danas objavljeno

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

SZO novi soj virusa korona nazvala “Omikron”

M.

Uhapšen Srbin iz Hrvatske Kostajnice

M.

Ostavite komentar