Novi udar na Facebook: "Bitnije im je da zarade novac" - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Novi udar na Facebook: “Bitnije im je da zarade novac”

Još jedan uzbunjivač izašao je u javnost sa podacima o Facebooka i njihovom načinu vođenja kompanije i generalno poslova sa drugim licima. Radi se o bivšem članu Facebookovog tima.

“Washington Post” prenosi da je hteo da ostane anoniman, ali da je izneo podatke o Facebooku u kojima potvrđuje da je kompaniji bitnije da zaradi novac i nešto proda, nego da se bori protiv govora mržnje i dezinformacija na svojoj mreži.

Do papira i podataka koje je uzbunjivač dao “Washington Postu” došao je i Verge i prva stavka je kako je Facebook znao šta se dešava u Rusiji 2016. godine tokom predsedničkih izbora, ali ne da nisu hteli da se mešaju, već i da su pomogli u širenju dezinformacija.

Facebook se oglasio i rekao da ne može jedan čovek da optužuje celu kompaniju na osnovu toga što je bivši radnik, bez pravih i konkretnih dokaza.

Anonimni uzbunjivač udružio se sa Frensisom Haugenom, koji je bio prvi uzbunjivač i svoja saznanja i dokaze dao “Wall Street Journalu”.

Haugen je i svedočio javno 5. oktobra pred američkim Kongresom i on se bori protiv Instagrama, za koji smatra da je toksičan po maloletnike i da ih kvari.

Videćemo da li će drugi uzbunjivač hteti da javno svedoči, s obzirom da je za sada želeo da ostane anoniman.

B92.

Danas objavljeno

Problemi za Apple – iPhone 13 se sve manje traži, a nema ni dijelova

Vanja A

Google Cloud otkriva planove za proširenje infrastrukture

Vanja A

Pixel Watch bi mogao da stigne na proljeće 2022. sa dizajnom bez okvira i Fitbit elementima

Vanja A

Ostavite komentar