Novi udar Britanaca na Đokovića - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novi udar Britanaca na Đokovića

Britanski Gardijan ponovo je kritikovao Novaka Đokovića, sada nakon stavova o vakcini za koronavirus.

Autorski tekst napisao je novinar Tumaini Karajol sa naslovom u igri reči Đokovićevog imena i vakcine, sa naslovom “Zašto Đokovićev duhovni pogled na svet može da ima opasnu stranu?”.

Đoković je označen kao opozicionar za pronalazak vakcine, prema Karajolu.

MOŽDA VAS ZANIMA

Nakon sata rasprave na Instagramu uživo, dok su se Endi Mari i Novak Đoković prisećali svega za 22 godine, dogodio se trenutak kada je jedan navijač pitao koje su tri stvare koje radite kada se probudite. Đoković je odgovorio molitva i zahvalnost, nekoliko dubokih i dugih uzdaha i na kraju grljenje sa suprugom i decom. Mari je klimnuo glavom, zadržao zategnuto lice i čak nespretno izgovorio ‘Lepo. Za mene je to previše informaciija, prvo što uradim je da mokrim‘”, počeo je tekst u Gardijanu.

Dalje se navodi da je priroda posla Novaka da se o njemu govori nakon svakog meča, ali isto tako je i normalno da se priča o njemu posle monologa o tenisu.

Lako se zaboravlja koliko je njegov pogled na svet drugačiji od rivala kojima je okružen. Kako je rekao, karijeru su mu definisali kada mu je lekar stavio parče belog hleba na stomak. Sledeća vežba pokazala je da ima alergiju, zbog čega se odrekao glutena u ishrani i osvojio svet. To naziva poklonu sa neba, od boga, bilo čega, što omogućava da razumemo veliku moć. Tako je angažovao i trenera Pepea Imaza, koji ga jke podučavao o raznim tehnikama i dugim zagrljajima“, pišu Britanci.

Dodaje se da je očigledno to dalo rezultat.

Pobedio je 21 meč u nizu, u napadu je na Nadala i Federera po broju Grend slem trofejima. Verovatno će ih prestići. Njegova duhovnost bi trebalo da bude lična sve dok nije štetna“.

Ipak u nedelju, dok je pričao sa srpskim sportistima radi javne rasprave, Đokovićevi komentari su odrazili koliko je tanka granica između pronalaska utehe u duhovnosti i potenciranja opasnih narativa. ‘Lično se protivim vakcinaciji i ne bih želeo da neko bude prisiljen da uzima vakcinu kako bi mogao da putuje‘”.

Na sve to je njegova supruga Jelena počela da širi video snimak medicinskog radnika i njegovu teoriju koja povezuje 5G tehnologiju sa izbijanjem koronavirusa. Taj video sada nosi opis ‘lažne informacije‘”. “Đokovićevi komentari se poklapaju sa svime što je projektovao o svom životnom stilu i pogledima na svet, ali se poklapaju i sa opasnim načinom o anti-pristupu vakcinama i opasni su. Postoje i snimci koji su doveli do paljivanju brojnih 5G jarbola. On nije Keri Hilson (manje poznata osoba koja širi teorije zavere oko 5G mreže prim aut), već jedan od najpoznatijih ljudi u Srbiji i suprostavljanje vakcinaciji donosi još veću opasnost“.

Na kraju zaključuje se da su slični stavovi o njegovim idejama doneli i to da se protivio operaciji lakta, što je dovelo do raskida saradnje sa trenerom Andreom Agasijem pre tri godine.

“Mislio je da će se lakat izlečiti alternativnim tretmanima. Godinu dana kasnije išao je na operaciju i kada se probudio, plakao je tri dana. Jasno je, “službena” medicina je bila razlog zašto je bol popustio, a pet meseci kasnije podigao je trofej Vimbldona i ponovo došao na prvo mesto u novembru. Na kraju nas realnost pojede“, zaključio je Karajol.

Danas objavljeno

“Jokić je jedinstven – najveći problem je njegova brzina”

Vanja A

Kirjos: Ne izlazim na teren u kostimu klovna

Vanja A

Kolins: Ne mogu biti srećnija, trud se isplatio

Vanja A

Ostavite komentar