Novi trend u Japanu: Iznajmljivanje automobila, ali ne za vožnju - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Novi trend u Japanu: Iznajmljivanje automobila, ali ne za vožnju

Japanske kompanije za iznajmljivanje automobila otkrile su novi trend iznajmljivanja vozila za dremku ili ručak. Zbunjeni zbog toga što mnogi od njihovih iznajmljenih automobila nisu prešli nikakvu kilometražu, japanske rent a car firme bile su iznenađene otkrićem da mnogi njihovi korisnici automobile koriste kao mirno mesto za beg od problama…

Japanske kompanije za iznajmljivanje automobila otkrile su novi trend iznajmljivanja vozila za dremku ili ručak.

Zbunjeni zbog toga što mnogi od njihovih iznajmljenih automobila nisu prešli nikakvu kilometražu, japanske rent a car firme bile su iznenađene otkrićem da mnogi njihovi korisnici automobile koriste kao mirno mesto za beg od problama i stresa svakodnevnog života.

Umesto da koriste automobil koji su rezervisali da bi se odvezli od tačke A do tačke B, mnogi korisnici zapravo samo žele privatni prostor na sat ili dva.

Orix Auto Corp i Times24 Co, jedne od najvećih japanskih firmi za iznajmljivanje automobila, shvatile su leta 2018. godine da čak jedan od osam njihovih iznajmljenih automobila ne odlazi nigde, nakon što su rezervisani i plaćeni.

Anketa korisnika pokazala je da su neki rezervisali automobil kako bi mogli da odspavaju za vreme pauze za ručak, daleko od očiju svojih šefova.

Jedan biznismen je priznao da mu je više odgovaralo da radi iz automobila i da je na prednjem sedištu postavljao „kancelariju“.

Drugi korisnik je ostavio torbe u automobilu kada nije mogao da pronađe slobodan ormarić na železničkoj stanici pa je morao negde da ostavi svoj prtljag.

Jedan maltretirani muškarac rekao je da je iznajmio automobil kako bi mogao da sedne i na miru pojede svoj ručak.

Većina korisnika koji ne voze automobil rekli su da su ih iznajmili jer su udobni i jeftini 400 jena (387 dinara) za 30 minuta i dostupni su 24 sata dnevno.

Slična studija koju je sproveo NTT Docomo, takođe rent a car firma, otkrila je da, iako većina ljudi koji nisu nigde vozili koriste automobile za dremku, neki su takođe hteli da ih koriste kao mesto za upoznavanje prijatelja ili kao mirno mesto za gledanje televizije.

Izvor: BIZLife

Danas objavljeno

“Sarmagedon”: Burek sa sarmom izazvao buru na društvenim mrežama

Vanja A

Pop zvijezde Kristina Agilera i Maluma objavili nove singlove

Vanja A

Takmičenje u jedenju luka, šampion pojeo 192 komada i nije zaplakao

Vanja A

Ostavite komentar