Novi talas korone na pomolu: Širi se delta soj, u žarišta idu posebni timovi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Novi talas korone na pomolu: Širi se delta soj, u žarišta idu posebni timovi

Bijela kuća saopštila je da će poslati posebne timove na žarišta širom SAD radi borbe protiv vrlo zaraznog delta soja virusa korona, a građanima koji nisu vakcinisani uputila je hitan poziv da to učine.

Viši savjetnik u Bijeloj kući zadužen za borbu protiv kovida 19 Džefri Zaints rekao je novinarima da će timovi biti spremni da ubrzaju dostavu potrebne opreme za testiranje i ojačaju terapijsku njegu u zajednicama koje su zabilježile rast slučajeva zaraze virusom korona.

On je rekao da će savezne službe pomagati zajednicama dodatnim angažovanjem zdravstvenog osoblja, a Centra za kontrolu i prevenciju bolesti će im pružati pomoć u suzbijanju potencijalnih širenja zaraze.

Prosječni sedmodnevni broj slučajeva kovida 19 u SAD porastao je za deset odsto u odnosu na sedmicu ranije, saopštila je ranije direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Ročel Valenski.

Ona je istakla da zaraznija delta varijanta virusa korona, koja je prvi put otkrivena u Indiji, postala druga najrasprostranjenija varijanta u SAD.

– Jasno je da su zajednice u kojima ljudi nisu vakcinisani i dalje ranjive – rekla je Valenski, dodajući da je u 1.000 okruga u SAD stopa vakcinisanih ispod 30 odsto.

SAD i dalje su svjetski lider po broju vakcinisanih protiv virusa korona sa više od 180 miliona građana koji su primili barem jednu dozu.

Danas objavljeno

Beroš potvrdio: Hrvatska uvodi kovid potvrde za zdravstvene radnike a ovo su uslovi

M.

Gradiška: : Muškarac na ulici presreo ženu, na silu odvukao u objekat, pa silovao

M.

Merkelova bi prije u vikendicu, nego da razgovara sa Bajdenom

M.

Ostavite komentar