"Novi svjetski rat u narednim danima – ne bi me čudilo" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Novi svjetski rat u narednim danima – ne bi me čudilo”

Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je da se ne bi iznenadio da Vladimir Putin objavi novi svetski rat i naredi masovnu mobilizaciju Rusa.

“Vladimir Putin bi mogao da objavi novi svetski rat u narednim danima”, upozorio je britanski ministar odbrane, a prenosi britanski Miror.

Volas je istakao da bi ruski lider mogao da započne ”masovnu mobilizaciju” i iskoristi 1. maj da objavi rat ”svetskim nacistima”.

Rusija je započela vojnu akciju u Ukrajini 24. februara rekavši da je to specijalna operacija za oslobađanje Ukrajine od nacista. Od tada su ukrajinski gradovi bili pogođeni granatiranjem u borbi za koju je ministarka vlade Liz Tras rekla da bi mogla da traje i 10 godina.

I pred licem Zapada, koji Ukrajini daje novac i naoružanje, Rusija se poziva na svoje nuklearne sposobnosti u pretnjama. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je opasnost od nuklearnog rata ozbiljna.

Volas je ranije ocenio da Putin nije uspeo da ostvari glavne ciljeve u Ukrajini i upozorio da bi on zato mogao da naredi svojoj vojsci da učvrsti položaje u Ukrajini i tako postane, kako je rekao, neka vrsta “tumora koji raste” u zemlji.

“Ne bih se iznenadio… da će verovatno 1. maja izjaviti da smo sada u ratu sa svetskim nacistima i da moramo masovno mobilisati ruski narod”, rekao je Volas.

Volas je za Skaj njuz rekao da Velika Britanija podržava potpuno potiskivanje Rusije iz Ukrajine, a nije ni isključio davanje podrške Ukrajini u vraćanju Krima, koji je Rusija pripojila 2014. godine, prenosi “Gardijan”.

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar