Novi spoj Lauša i Paprikovca do kraja avgusta - BIGportal.ba
Banja Luka

Novi spoj Lauša i Paprikovca do kraja avgusta

Nova saobraćajnica između Lauša i Paprikovca, preko nekadašnjeg “Voćnjaka”, biće završena i puštena u saobraćaj krajem ovog mjeseca, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Radovi na izgradnji tzv. paralele, od vitalnog značaja za smanjenje gužvi u ovom dijelu grada, ulaze u završnu fazu, a trenutno se radi na uklapanju novog puta s postojećim ulicama na Paprikovcu i Laušu.

Radi se na uklapanju nove saobraćajnice s raskrsnicom Vida Simurdžića i Sanskom ulicom na Laušu i na drugom kraju s Ulicom Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje će biti uskoro izgrađen i kružni tok, ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Za izgradnju novog spoja Lauša i Paprikovca izdvojeno je 2,7 miliona KM, a saobraćajnica je duga 800 metara, uključujući i vijadukt od 80 metara. Uz saobraćajnicu, izgrađena je i kompletna komunalna infrastruktura s obzirom na na to da će lokaciji zapuštenog voćnjaka nići novo gradsko naselje.

Uslovi za izgradnju ove saobraćajnice stvoreni su nakon što se grad, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg “Voćnjaka”, a sredstva za izgradnju obezbijedila je Vlada RS.

Danas objavljeno

Uspostavljen jednosmjerni saobraćaj kroz Lazarevo, Novu varoš i Borik

Vanja A

Radno u Motikama: Počela gradnja 1.600 metara vodovoda

M.

Mnogi čekaju na novi dom: Akcija udomljavanja pasa iz azila još uvijek traje

M.

Ostavite komentar