Novi Sony PlayStation 5 patent otkriva potpuno drugačiji kontroler - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Novi Sony PlayStation 5 patent otkriva potpuno drugačiji kontroler

Iako je PlayStation 5 okružen misterijom, fanovi su željni bilo kakvih informacija do kojih mogu da dođu, bez obzira na to da li su one potvrđene ili stižu u vidu glasina.

Ovoga puta, imamo fotografije novog patenta, koji se odosi na multifunkcionalni kontroler, a donosi nam ih sajt LetsGoDigital.

Verovatno se ne radi o pravom izgledu kontrolera za PS5, jer su raniji patenti već pokazali da će DualShock 5 po dizajnu biti veoma sličan aktuelnim PlayStation 4 kontrolerima.

Prema navodima iz patenta, uređaj sa Game & Watch izgledom, može da se poveže na više uređaja preko Wi-Fi i Bluetooth i da prenosi podatke između njih. Ovde postoji dosta potencijala, jer kontroler može da omgući igranje PC naslova na televizoru ili prebacivanje muzike i videa sa jednog uređaja na drugi. Napolju može da mapira lokaciju korisnika, ili da u kući prijatelja pokrene igru koju ćete zajedno igrati.

LetsGoDigital pominje da kontroler uključuje funkcije kao što su senzor otiska prsta, monitor rada srca i slično, što ga čini svestranim uređajem.

Verovatno je da pravougaoni izgled iz patenta neće biti i konačan dizajn uređaja,a neke od funkcija iz patenta bi mogle biti dodate u DualShock 5 kontroler.

PlayStation 5 je u ovom trenutku planiran za objavu krajem 2020. godine, a zvanična objava konzole se očekuje tokom proleća.

Izvor, foto: LetsGoDigital/Benchmark

Danas objavljeno

POCO F2 neće koristiti Snapdragon 732G čipset

V.R.

Apple možda priprema manji i kompaktniji M1 Mac Pro

V.R.

Samsung Galaxy M62 se očekuje sa 7000mAh baterijom, 25W brzim punjenjem

V.R.

Ostavite komentar