Novi snimak predatora opet podigao prašinu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Novi snimak predatora opet podigao prašinu

Panter koji je navodno danima viđan na teritoriji Apatina sada je ponovo je primećen i usnimljen, ali ovaj put u Feketiću.

Najnoviji snimak misteriozne crne životinje ponovo je uzbudio stanovnike Srbije i posebno Vojvodine. Ovaj put, životinja za koju se i dalje pretpostavlja da je panter pojavila se 80 kilometara dalje od Apatina, tačnije kod Feketića gde ju je snimio lokalni poljoprivrednik iz svog traktora.

Naime, na snimku se vidi velika crna životinja kako velikom brzinom trči atarom po oranicama.

U razgovoru za “Blic” Nemanja Ivanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara, sektor za inspekcijske poslove, rekao nam je da su obavešteni o postojanju snmka.

  • Snimak smo dobili i mi. Trenutno se radi na utvrđivanju autentičnosti, a na teren smo poslali službenike Lovočuvarske službe Tokom pretrage će se koristiti dvogled i termovizijski opticki uređaj – rekao je Ivanović.

Podsetimo, ranije ovog meseca, na društvenim mrežama su se pojavili snimci i fotografije iz Apatina i okoline, a na kojima se navodno nalazio crni panter. Od trenutka kada je prijavljen prvi susret sa misterioznom životinjom pa u narednih par dana, trajala je opsežna potraga za panterom u koju je bilo uključeno više nadležnih pokrajinskih službi, a tokom “lova” korišćen je čak i dron.

Tokom posete Banji Junaković, gde je nastao jedan od snimaka, “Blic” je razgovarao i sa gostima hotela koji su tvrdili da su videli pantera.

  • Bio je jako miran i tiho otišao svojim putem, mislim da je u pitanju mladunče. Ne bojim se. Ne dirati ga. Kao što i kad vidiš medveda kažu “nemoj disati”, tako i kada je panter u pitanju. Mislim da panter nije mogao iz daleka doći.

Moja je pretpostavka da se neće zadržavati tamo gde ima asfalta, već da će se zavlačiti u šume, presecaće puteve, negde će već naći izlaz. Verovatno je već našao plen i nešto od čega će moći da preživi. Da je bio gladan, drugačije bi se ponaša, kao i pas, zbog toga do sad verovatno nikog nije ni dirao – rekla je tada Snežana.

(Blic)

Danas objavljeno

Skupština Srbije prihvatila Izvještaj o pregovorima sa Prištinom

M.

Novi napad Albanaca: Srpski mladić na KiM izboden nožem

Vanja A

Norveški “Nasmasi” nemoćni pod naletom ruske avijacije

Vanja A

Ostavite komentar