Novi slučaj silovanja na KiM - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Novi slučaj silovanja na KiM

Osamnaestogodišnja djevojka seksualno je zlostavljana u Uroševcu, a osumnjičenom muškarcu starosti 44 godine biće određen pritvor, potvrđeno je iz tužilaštva u tom gradu.

Glavni tužilac u Uroševcu Šukri Jašari naveo je da je osumnjičenom muškarcu određeno zadržavanje do 48 sati, a da se tokom dana očekuje podnošenje zahtjeva za određivanje pritvora.

Iz policije u Uroševcu potvrdili su medijima na albanskom da je osumnjičeni rođen 1980. godine, dok je žrtva rođena 2004. godine. Osumnjičeni je uhapšen u nedjelju i odlukom tužioca određen mu je pritvor od 48 sati.

“Došlo je do silovanja. Osumnjičenom je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 sati. Osumnjičeni ima kriminalnu prošlost”, rečeno je u policiji.

Podsjećamo, prije sedam dana maloljetna osoba prijavila je silovanje policiji u Istoku, a osumnjičeno lice je uhapšeno i određen mu je pritvor.

Portparol policije za region Peći Fadil Gaši izjavio je tada da se slučaj dogodio 9. avgusta 2022. godine u opštini Istok, a da žrtva nije prijavila incident zbog straha. Osnovno tužilaštvo u Peći istog dana saopštilo je da je u Klini uhapšena osoba zbog sumnje da je silovala maloljetnicu.

U Prištini je prethodno, krajem avgusta, prijavljeno silovanje maloljetnice od 11 godina. Uhapšeno je više osoba umiješanih u silovanje. Policija je kasnije saopštila da postoje sumnje da je ista maloljetnica i tokom juna silovana i podvođena.

Danas objavljeno

Danas samo izbor srpskih delegata u Dom naroda Parlamenta BiH

M.

Poslanici novog saziva PD PS BiH položili zakletvu

M.

Dodik sa Girginom o izgradnji auto-puta Bograd – Sarajevo

M.

Ostavite komentar