4. Novembra 2022.

Novi singl i album kultnog srpskog benda “Lira Vega”

Big Portal

Singl “Velika žena” najavljuje četvrti studijski album za andergraund ikone Beograda pod nazivom “Posledice rada I”. Pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama i bandcampu. Muziku, tekst i aranžman za “Veliku ženu” potpisuju članovi benda – Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević, dok na kontra-čineli gostuje Radeta Vulić (“Popečitelji”, “Disciplin A Kitschme “, “Svemirci”).

Pesma, kao i ostatak albuma, snimana je u studiju „Teslino detinjstvo”, za snimanje i produkciju bio je zadužen saradnik grupe Boris Mladenović, dok je mastering radio Radan Đorđević Rahmani. Singl „Velika žena” prati spot, sniman od septembra do novembra 2021. godine u prostoru Kulturnog Centra Grad u Beogradu.

Snimatelj i montažer spota je Nikola Vrzić, maske i inicijalna ideja – Ljudmila Stratimirović. U spotu se pojavljuju Aleksandra i Ljudmila Stratimirović, kao i Olga Dimitrijević u ulozi velike žene.

Grupa Lira Vega nastala je 1998. godine kao dio alternativne pozorišne trupe “Pozorište Šešira”. Prvi album “Lira Vega” objavljuje 2004. godine. Od drugog albuma “Sreća i ljubav ( 2008) grupa počinje eksperimentisanje sa sintisajzerima i ritam mašinama, a “Duhovi” (2015) predstavljaju kraj jednog ciklusa i definisanje novog umjetničkog izraza autorskog tandema Borovčanin – Đorđević.

Glassrpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare