Novi Samsung televizori bi već od naredne godine mogli odbaciti LCD i koristiti OLED ekrane - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Novi Samsung televizori bi već od naredne godine mogli odbaciti LCD i koristiti OLED ekrane

Kako izveštava Korea IT News, najveći svetski proizvođač televizora Samsung bi se u potpunosti mogao prebaciti na OLED već od naredne godine.

Izveštaj sugeriše da će Samsung Display do 2025. godine investirati oko 12 milijardi dolara u razvoj i masovnu proizvodnju QD-OLED tehnologije. Proizvodnja će započeti tokom 2021. godine sa 65-inčnim ili većim modelima televizora.

Ovaj potez će takođe označiti kraj proizvodnje LCD panela od strane Samsung Display-a u potpunosti, a ovo se prvobitno očekivalo još tokom 2020. COVID-19 pandemija je Samsungove prevelike zalihe LCD ekrana pretvorila u nestašicu, jer se potražnja za televizorima povećala tokom godine.


Nema informacija o zvaničnim modelima niti periodu objave Samsungove nove tehnologije, ali najnoviji izveštaj sugeriše početak masovne proizvodnje Samsung QD-OLED televizora kasnije tokom 2021. i početak prodaje u 2022. godini.

Očekuje se da će Samsung početi skromnije, sa jednim QD-OLED TV modelom koji će zainteresovati potrošače, pre objave tri varijante televizora tokom 2023. godine koji u potpunosti prikazuju mogućnosti tehnologije.

Izvor: TechRadar

Danas objavljeno

Xiaomi globalno predstavlja MIUI 13 na svojim uređajima, poboljšavajući korisničko iskustvo

Vanja A

Apple će opet kopirati Android, ali tek za iPhone 15 seriju?

Vanja A

Android malver BRATA sada može da vam obriše sve sa pametnog telefona nakon krađe vaših podataka

Vanja A

Ostavite komentar