Novi ruski udar na EU, uslijedio i odgovor - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Novi ruski udar na EU, uslijedio i odgovor

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je poslalo notu misiji EU.

U noti je obaveštenje o proširenju ruske crne liste državljana EU kojima je zabranjen ulazak.

Ruske mere odnose se pre svega na šefove nekoliko evropskih privatnih vojnih kompanija koje deluju u raznim delovima sveta, a koji iz nepoznatih razloga ne izazivaju osetljivost briselskih zvaničnika EU, navelo je Ministarstvo, preneo je TASS.

Na listi su i predstavnici zakonodavnih i izvršnih organa nekoliko zemalja članica EU koji su lično odgovorni za promociju antiruske politike i podržavanje mera kojima se krše zakonska prava ljudi koji govore ruski jezik i medija na ruskom jeziku, saopštilo je Ministarstvo.

Nota ruskog Ministarstva spoljnih poslova u kojoj je navedeno obaveštenje o ovom koraku upućena je misiji Evropske unije u Rusiji u skladu sa redovnom procedurom.

EU odgovorila
EU je večeras saopštila da žali zbog odluke ruskih vlasti da predstavnicma zemalja članica i EU institucija zabrane ulazak u Rusiju.

”Ovakvoj odluci nedostaje zakonsko opravdanje i transparentnost i na nju će biti odgovoreno na odgovarajući nacin. Ovim Rusija nastavlja da podiže tenzije u Evropi umesto da doprinosi deeskalaciji”, poručeno je u saopštenju portparola EU.

Danas objavljeno

Ukrajina neće u NATO?

M.

Putin: Ukrajinska strana mora što prije da očisti luke za slobodan prolaz blokiranih brodova

M.

U Srbiji još 310 oboljelih, preminula jedna osoba

M.

Ostavite komentar