Novi revolucionarni Xiaomi je telefon - ekran - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Novi revolucionarni Xiaomi je telefon – ekran

Kineski Xiaomi upravo je predstavio svoj novi telefon Mi Mix Alpha. Reč je uređaju revolucionarnog izgleda čiji se ekran nalazi sa svih njegovih strana.

Kineski Xiaomi upravo je predstavio svoj novi telefon Mi Mix Alpha. Reč je uređaju revolucionarnog izgleda čiji se ekran nalazi sa svih njegovih strana.

To znači da se displej nalazi i sa prednje i sa zadnje strane, kao i sa bočnih strana uređaja.

Ono što je, takođe, impresivan podatak je da Mi Mix Alpha ima kameru, razvijenu u saradnji sa Samsungom, koja dolazi sa sistemom senzora od ukupno 108 megapiksela

Kamera je u stanju da snima fotografije rezolucije 27 megapiksela!

Telefon nema prednju kameru, koja mu nije ni potrebna, jer je za fotografisanje selfija dovoljno okrenuti uređaj i upotrebiti glavnu.

Bočni tasteri na ovom telefonu ne postoje, a ikonice koje prikazuju jačinu mreže i napunjenost baterije, prikazane su sa strane.

Mi Mix Alpha je 5G pametni telefon koga pokreće Qualcomm Snapdragon 855+ procesor. Ima 12GB RAM memorije i 512GB prostora za skladištenje podataka. Uređaj napaja baterija kapaciteta 4.050mAh

Kao jedan od potencijalnih problema novog Xiaomija, poznavaoci vide izdržljivost baterije, budući da ovoliki ekran troši mnogo više energije, kao i otpornost ekrana na spoljašnje uticaje.

Xiaomi Mi Mix Alpha bi u trebalo da se u prodaji nađe u decembru ove godine, po ceni od 2.800 dolara.

Izvor: B92, Unilad, TechRadar

Danas objavljeno

Apple je objavio video koji pokazuje kako da koristite pokrete rukama za upravljanje Apple Watch-om

Vanja A

Red Hat-ov CentOS Stream 9 Linux je stigao

V.R.

Upozorenje da hitno ažurirate podešavanja privatnosti na Android uređaju

V.R.

Ostavite komentar