8. Novembra 2021.

Novi revolucionarni solarni paneli prikupljaju više energije tako što prate sunce

Big Portal

Solarna konstrukcija je visoka pet metara, a otvara se i zatvara u zavisnosti od kretanja sunca. Godišnje stvara oko 5.000 kWh energije, a ovi sistemi prikupljaju do 40 posto više energije u odnosu na standardne solarne panele.

Sistem pod nazivom Smartflower +Plus ima svoju bateriju, tako da korisnici mogu da proizvode i čuvaju čistu, obnovljivu energiju.

“Solarne kompanije i montažeri će sada moći da ponude “najpametnije” i atraktivne sisteme za prikupljanje i čuvanje solarne energije, koji imaju dve osovine i mogućnost praćenja sunca. Potreba za solarnom energijom i čuvanjem energije je sve veća, a lakoća instalacije Smartflower +Plus će uneti velike promene u industriju”, izjavio je Jim Gordon, direktor kompanije SmartFlower Solar.

Baterije su funkcionalne i u ekstremnim temperaturama, od minus 40 do plus 60 stepeni, a nude dvostruko više iskoristive energije, 50 posto su dugotrajnije i 100 puta brže od tipičnih olovno-kiselinskih baterija.

Kompanija Vodafone Spain je u martu ove godine koristila ove sisteme za ostvarivanje svog cilja, a to je korištenje 100 posto obnovljive električne energije. Smartflower solarni paneli se koriste u sedištu kompanije u Madridu.

Do avgusta ove godine je u SAD-u postavljeno 350 Smarflower sistema u SAD-u i 1.800 u Evropi.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare