9. Novembra 2021.

Novi rekord

Big Portal

Koin se u Aziji trgovao na nivou od čak 68.564 dolara, izveštava britanski portal businessmatters.co.uk. Do toga je došlo pošto je samo nekoliko sati pre toga prvi put cena premašila 67.000 dolara.

Najpoznatija svetska kriptovaluta porasla je za 1,2% u odnosu na dolar i koštala je 68,263 dolara u 23:16 po istočnom vremenu, piše portal Brejking d njuz (breakingthenews.net).

Rekordno visok skok dolazi usred sve većeg interesovanja za potencijalne dobitke od bitkoina, nakon što su se digitalne valute nametnule kao budući mejnstrim način plaćanja, a kapitalizacija kriptotržišta prvi put je prešla granicu od tri biliona dolara.

Masovne kupovine bitkoina podstaklo je prošlomesečno dugo očekivano listiranje prvog američkog fonda povezanog s tom kriptovalutom kojim se trguje na berzi, što je ojačalo poverenje u njenu budućnost i ocenjeno kao još jedan korak napred na njenom putu sa margine globalnih finansija.

Procvetao i iter

Uz to, kriptovaluta iter takođe je dostigla rekordnu vrednost, surfujući na talasu obnovljenog zamajca potražnje usled intenziviranja straha investitora od rastuće inflacije. Druga najpopularnija globalna kriptovaluta skočila je na nov rekordni nivo od 4.837,59 dolara, prema podacima sa platforme KoinMarketkap.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare