Novi propusti pronađeni: Ugroženo više od milijardu uređaja povezanih na Wi-Fi - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Novi propusti pronađeni: Ugroženo više od milijardu uređaja povezanih na Wi-Fi

Na više od milijardu uređaja povezanih sa internetom, uključujući Apple iPhone i Amazon Echo, ugrožena je bezbednost. Ovo bi moglo da omogući hakerima da špijuniraju saobraćaj koji se šalje preko Wi-Fi mreže.

Propust koji je otkrila firma ESET radi tako što je omogućeno deaktiviranje šifri koje koristi Wi-Fi mreža zaštićena lozinkom.

To bi moglo da omogući hakerima da prate aktivnost na mreži kao da nema nikakve zaštite. Iako bi to moglo da znači kako je žrtve moguće prisluškivati, ažuriranja softvera verovatno će sprečiti katastrofalne rezultate.

Ranjivost koju su istraživači nazvali Kr00k utiče na uređaje sa Wi-Fi čipovima kompanije Broadcom i Cypress, koji se koriste u velikom broju uređaja sa bežičnim internetom, uključujući Apple, Google i Samsung telefone.

Bezbednosna ažuriranja su već napravljena tako da rešavaju ovaj problem, tako da je najbolji savet da računari, telefoni i svi uređaji povezani na internet imaju najnoviji softver.

U najgorem slučaju, biće izložena značajna količina podataka, uključujući internet stranice koje posećujete ili poruke koje šaljete, piše MIT Technology Review.

Međutim, mnoge privatne komunikacije na vašoj Wi-Fi mreži i dalje bi trebalo da budu sigurne zbog šifriranja koje koriste same internet stranice.

Danas objavljeno

Windows 11 dobija novi Notepad sa podrškom za tamni režim

Zeljka

Apple je imao tajni sporazum sa Kinom, vrijedan 275 milijardi dolara

Zeljka

Na korak smo do čipa u ljudskom mozgu – Ilon Mask otkrio detalje

Zeljka

Ostavite komentar