1. Aprila 2021.

Novi prijedlog u Velikoj Britaniji: Za starije vozače s teškim bolestima ‘policijski sat’ i ograničenje pređenih kilometara?!

Big Portal

Rizici vožnje u starijoj dobi su tema ozbiljne rasprave u Velikoj Britaniji. Agencija za licenciranje vozača (DVLA) i udruženje Driving Mobility su prošli niz tema i definisali nekoliko mera, koje bi mogle da budu uslov za zadržavanje vozačke dozvole.

Stari vozači

Kako piše Revija HAK, zdravstvena stanja o kojim se govori su dijabetes (ako osobe koriste insulinsku terapiju), Parkinsonova bolest, demencija… Takođe, u predlozima stoji da bi se navedenim vozačima omogućila veća sloboda ako bi pristali na ugradnju takozvanih crnih kutija (uređaji koji mere telemetriju vozila) u vozila.

Svi vozači u Velikoj Britaniji moraju da obnove svoju dozvolu u Agenciji za licenciranje vozača kada napune 70 godina te naglasiti da li pate od nekih stanja i bolesti koje mogu narušiti sposobnost za vožnju.

Velika Britanija je jedna od država s najnižom stopom smrtno stradalih u saobraćaju – 2.9 poginulih godišnje na 100.000 stanovnika.

Izvor: Revijahak.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare