Novi Peugeot 2008 stigao u Srbiju - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Novi Peugeot 2008 stigao u Srbiju

Model sa 1.2 benzinskim motorom od 100 KS i Active paketom opreme košta 17.490 evra.

Nova, druga generacija potkompaktnog SUV modela 2008 stigla je i na tržište Srbije.

Ovaj automobil imao je svetsku premijeru u leto prošle godine, a početkom ove počela je prodaja na evropskom tržištu.

U odnosu na prethodni model, duži je za 14 cm, niži 2 cm i širi 3 cm. Sa 4,3 m dužine, dobio je za 7 cm duže međuosovinsko rastojanje i prtljažnik veći za 10 litara. Znatno veća prostranost zadnje klupe dobijena je sa novim međuosovinskim rastojanjem od 2,6 metara.

Peugeot 2008 koristi novu EMP1 CMP platformu koja smanjuje težinu vozila korišćenjem lakših materijala visokih performansi, a samim tim i emisiju CO2, kažu u francuskom proizvođaču.

Nova 2008-ica pruža i bolju aerodinamiku, čime se takođe smanjila emisija ugljen-dioksida, a poboljšana je i akustična izolacija na karoseriji i redukovane vibracije korišćenjem akrilnih materijala u podu.

Peugeot je 2008-icu predstavio sa tri nove boje – crvena elixir, plava vertigo troslojna boja i narandžasta fusion, koja je ekskluzivno napravljena za ovaj model.

Već dobro poznati i-cockpit je sada obogaćen i 3D instrument tablom, HD ekranom osetljivim na dodir od 10 inča, bežičnim punjačem mobilnih telefona i sa još mnogo novih opcionala.

Novi Peugeot 2008 ima najsavremenije aktivne i pasivne sisteme za pomoć u vožnji koji su do sada bili rezervisani za modele višeg segmenta, tako da ih sada u ponudi ima ukupno 11.

Kada su u pitanju motori dostupni su benzinski:

• 1.2 PureTech 100 KS – manuelni menjač sa 6 brzina

• 1.2 PureTech 130 KS – manuelni menjač sa 6 brzina i automatski sa 8 brzina

• 1.2 PureTech 155 KS – automatski menjač sa 8 brzina

Kao i dizel motori:

• 1.5 BlueHDi 102 KS – manuelni menjač sa 6 brzina

• 1.5 BlueHDi 130 KS – automatski menjač sa 8 brzina

Sa zvaničnim početkom prodaje u Srbiji objavljene su i cene za najnoviji SUV, tako da model sa 1.2 Puretech motorom i 100 ks košta 17.490 evra u Active paketu opreme koji između ostalog sadrži: “klimu”, 7 aktivnih i pasivnih sistema bezbednosti, hill assist, 7-inčni HD ekran osetljiv na dodir, ECO LED prednja svetla, zadnje parking senzore.

Danas objavljeno

Ovo je novi prodavač automobila, poznato je gdje počinje raditi

D

Električni automobili uskoro jeftiniji od klasičnih?

D

Kako se pravi električni Mercedes EQA

D

Ostavite komentar