Novi patent sugeriše Apple-ove planove za senzor otiska prsta u ekranu - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Novi patent sugeriše Apple-ove planove za senzor otiska prsta u ekranu

Kompaniji Apple je nedavno odobren patent za “Methods of biometric imaging of input surfaces”, koji objašnjava akustični sistem mapiranja fotografija visokog formata nečega na površini, kao što je senzor otiska prsta.

Patent objašnjava da akustični transduktor/pretvarač može da konvertuje električne signale u mehaničku energiju i obrnuto. Mehaničke talase bi predstavljao prst postavljen na displej, a potom bi se oni pretvorili u električni signal. Ovi signali bi nakon toga bili rekonstruisani u fotografiju otiska prsta koji bi se koristio za verifikaciju.

Patent čak opisuje i da bi tehnologija mogla da razlikuje i stvari koje nisu samo otisak prsta, uključujući fotografije dlana, uha, obraza ili lica. Patent opisuje i tehnologiju koja ima potencijal da očitava vitalne elemente osobe, kao što su otkucaji srca i udisaji.

Za sada se ne očekuje da će Apple implementirati senzor otiska prsta u ekranu seldećeg iPhone-a, s obzirom na to da je prijava za patenta podneta u trećem tromesečju 2016. godine (kada su objavljeni iPhone 7 i 7 Plus). Moguće je da je Apple planirao da ubaci senzor otiska u displej tokom razvoja iPhone X modela, ali se kompanija na kraju odlučila za Face ID.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Spor Google Chrome? Možda ste žrtva hakera

V.R.

Facebook blokirao Rogozinov nalog

V.R.

Lakše pokretanje Windows aplikacija na Linux-u

V.R.

Ostavite komentar