9. Maja 2022.

Novi Passat dolazi za dvije godine, kako će izgledati?

Big Portal

Jedno od najpoznatijih imena Volkswagena, ali i čitave auto-industrije skoro da je ugašeno ove godine. Stvar je spasio karavan pa su ime i B8 generacija opstali.

Aktuelna generacija predstavljena je 2014. godine, poslednji redizajn odrađen je 2019. godine, a sada mnogi priželjkuju naslednika. Istina, prodajni rezultati to ne govore.

Passat je svojevremeno bio najprodavanija limuzina na evropskom tržištu, ali prodaja mu poslednjih godina beleži konstantan pad, što je slučaj i sa ostalim porodičnim limuzinama na tržištu.

Pasatu definitivno nije lako. Unutar samog koncerna u igri je niz opcija, uključujući i karavane, a i na tržištu postoji još nekoliko limuzinskih i karavanskih modela ove veličine.

Budući Passat karavan (Nezvanični render: Kolesa.ru)

B9 ipak dolazi, a u Volkswagenu naglašavaju da će napraviti značajan pomak u pogledu kvaliteta, funkcija i digitalnog iskustva – u pozitivnom smislu. Pritom treba imati na umu da dolazi i Aero B, električni karavan veličine Passata.

Kad je pak novi Passat u pitanju, on će po svemu sudeći preuzeti dizajnerski jezik novijih VW modela, posebno Golfa, i imaće nešto dinamičniji izgled.

Najnoviji spekulativni render ponudio je Motor1, a on se dosta poklapa sa renderima ruskih kolega (Kolesa.ru) koji su još u martu dali svoje viđenje nove generacije.

https://www.motor1.com/news/584464/2023-vw-passat-unofficial-rendering/

Kad je pogon u pitanju, osnovu će činiti 1.5 TSI benzinac i 2.0 TDI, oba sa 150 KS i automatskim menjačem.

Gotovo siguran je i plug-in hibrid, a novi Passat karavan proizvodiće se u pogonima u Bratislavi.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare