28. Novembra 2021.

Novi Pagani stiže sljedeće godine

Big Portal

Prvi nacrt C10 urađen je još 2017. godine, a sada je u fazi prototipa koji može da se vozi. Automobil koristi novu verziju Mercedes-AMG estoritarskog V12 motora sa dva turba. C10 ima 30KS do 40KS više od Huayre, a kupci će moći da biraju između manuelnog i automatskog menjača sa dva kvačila.

Pagani je otkrio u intervjuu italijanskom Quattro Route da se kompanija fokusirala na upravljivost, a ne na apsolutnu snagu  i da je najviše pažnje posvećeno smanjenju težine u odnosu na bilo koji drugi aspekt dizajna.

Za lokaciju premijere odabran je Nacionalni muzej nauke i tehnologije Leonardo da Vinči u Milanu. Kompanija nema još tačan datum, ali je plan da to bude u junu ili septembru 2022. godine.

Pagani planira da napravi 280 do 300 primeraka C10, a taj broj obuhvata sve varijante – kupe, roudster i specijalne modele. Vlasnik kompanije je napomenuo da svi već imaju kupce i da je samo interesovanje iz SAD bilo dovoljno za čitavu planiranu proizvodnju.

Pagani veruje da će njegova firma moći da pravi automobile sa SUS pogonom najmanje do 2026. godine, a tada na snagu stupaju regulative Evropske unije koje bi mogle da primoraju ovog proizvođača da pređe na hibridne pogone.

Vlasnik eksluzivne italijanske marke je rekao da kompanija radi na električnom vozilu od 2018. godine, ali da nijedan klijent nije iskazao interesovanje za takav pogon.

Izvor: Nacionalnaclasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare