Novi "napad" na Teslin Model Y: Audi predstavio Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Novi “napad” na Teslin Model Y: Audi predstavio Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron

Nemački proizvođač objavio je fotografije i tehničke detalje dva nova kompaktna modela na struju.

Sa početnom cenom od 41.900 evra, krosoveri Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron trebalo bi da konkurišu nešto prostupačnijim električnim modelima u Evropi, kao što su Tesla Model Y ili Volkswagen ID.4

U pitanju su dva srodna automobila, koji se razlikuju po dizajnu karoserije. Dok je Q4 e-tron klasičan krosover, Sportback varijanta ima siluetu koja podseća na kupe vozila.

U početku, kupcima će biti ponuđene tri verzije u svakom od modela.

Bazični Q4 35 imaće bateriju kapaciteta 52 kWh i elektromotor koji pokreće zadnju osovinu, snage 170 KS (125 kW) i maksimalnog obrtnog momenta od 310 Nm.

Proizvođač navodi da će Q4 35 sa punom baterojom moći da pređe do 340 km, mereno prema WLTP standardu, dok će Sportback varijanta imati nešto veću autonomiju od 350 km.

Sledeći po redu, Q4 40 e-tron, opremljen je baterijom kapaciteta 77 kWh i takođe samo jednim elektromotorom, koji snagu prenosi na zadnje točkove. Motor proizvodi 204 KS (159 kW) i 310 Nm.

Autonomija u vožnji je 520 km.

U vrhu ponude je Q4 50 e-tron koji takođe ima bateriju od 77 kWh, ali i dva elektromotora – po jedan na svakoj od osovina, čime se obezbeđuje i pogon na sva 4 točka.

Ukupna kombinovana snaga električnog sistema dostiže 300 KS (220 kW), dok je maksimalni obrtni moment 460 Nm.

Audi Q4 50 e-tron sa punom baterijom može da pređe do 488 km, a Sportback varijanta do 497 km.

Dva nova električna Audija odlikuje prostrana putnička kabina, zahvaljujući velikom međuosovinskom rastojanju od 2,8 m, dok je ukupna dužina vozila 4,6 m.

Kokpit je potpuno digitalizovan, pa se automobil standardno isporučuje sa ekranom multimedijalnog sistema dijagonale 10,1 inč, dok je veći, 11,6-inčni dostupan kao opcija.

Ispred vozača se nalazi velika digitalna instrument tabla.

Audi Q4 e-tron će se u evropskim prodajnim salonima pojaviti na leto, sa početnom cenom od 41.900 evra.

Uz subvencije namenjene električnim automobilima koje, na primer, u Nemačkoj iznose i do 9.000 evra, novi Audi na struju biće i te kako konkurentan Teslinom Modelu Y.

Danas objavljeno

Vozač Golfa stao na crtu BMW-u, pa se greškom zakucao u vozilo iza

Zeljka

Land Rover Discovery Metropolitan Edition

Zeljka

Da li ste znali da ne smijete da parkirate ispred svoje garaže?

Zeljka

Ostavite komentar