6. Januara 2022.

Novi modeli japanske marke će nositi natpis “LEXUS” na zadnjem dijelu

Big Portal

Ispostavlja se da će svi serijski automobili japanske premijum marke proći ovaj tretman, ne samo koncepti poput LF-30 i LF-Z Electrified.

U nedavnom intervjuu, Brejn Bolejn, šef Lexusovog globalnog departmana za marketing, potvrdio je da će ovo rješenje biti primjenjeno i na novom LX-u. Dakle, svi budući modeli će imati natpis umjesto logoa na zadnjem dijelu. Nismo sigurni da li nam se to sviđa, ali kao i u slučaju BMW-ovih novokomponovanih “nozdrva“, “dabrovih zuba” ili kako već hoćete, moraćemo s tim da se pomirimo.

“Potreban nam je način da naglasimo da dolaze promjene što se Lexusa tiče. Ovo se možda čini kao glup način, ali privlači pogled”, rekao je Bolejn. On je na umu imao sljedeće poglavlje u Lexusovoj strategiji elektrifikacije.

S druge strane, ono što će radovati buduće kupce ove japanske marke je da će se u njenim budućim modelima naći Toyotin novi info-zabavni sistem, koji je razvijen unutar kuće, tako da će frustrirajuće aktuelno rješenje sa džojstikom biti uskoro dio prošlosti.

U zavisnosti od modela, novi info-zabavni sistem će biti dostupan u dijagonalama od 8 do 14 inča, uz funkciju osjetljivosti na dodir. Navigacija bazirana na Google mapama, bežična Apple CarPlay i Android Auto konektivnost i onlajn ažuriranje softvera, takođe su u igri.

(Vrele gume)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare