15. Marta 2021.

Novi Mercedes SL na zimskim testovima

Big Portal

Nemci su sada objavili novi set fabričkih teaser slika novog SL-a tokom zimskih testova u Švedskoj, a na kojima je ovaj model još uvek pod kamuflažom budući da će njegova promocija biti održana kasnije ove godine.

Informacije kažu da će novi SL (interne oznake R232) dobiti istu MSA platformu na kojoj će se bazirati i novi Mercedes-AMG GT. To takođe znači da će ova dva modela deliti i druge komponente, od oslanjanja pa do mild-hybrid sistema.

Kako bilo, sledeća generacija SL-a će biti sportskija i brža nego sadašnji model, moguće i sa 2+2 konfiguracijom sedenja.

Pominju se i upravljanje i na zadnjim točkovima, veća upotreba aluminijuma, kao i opciono vazdušno oslanjanje. Sem toga, standardno će se dobijati zadbnji pogon, ali će biti dostupan i 4Matic pogon na sva četiri točka.

Za razliku od prethodnika, novi SL će dobiti klasični, meki sklopivi krov.

U gami bi između ostalog mogla da se nađe bazna verzija SL 43 sa 3,0 litarskim šestocilindričnim motorom, kao i top varijanta SL 73e sa hibridnim pogonskim sistemom (4,0 litarski Biturbo V8 benzinac + elektromotor sa ukupno oko 800KS).

Takođe, ovde i podsećanja da je Mercedes još ranije zvanično potvrdio da sa krajem modelske godine 2021 prestaje proizvodnja S klase Coupe i Cabrio, ali će oni efektivnu zamenu imati u modelu Mercedes-AMG GT nove generacije i u ovom novom SL-u.

Ivan Mitić–Autoblog.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare