Novi Mercedes C klase na prvim slikama - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Novi Mercedes C klase na prvim slikama

Nakon promocije obnovljene E klase i nove generacije S klase (koje su predstavljene tokom prošle godine), na redu je i potpuno nova generacija Mercedesove C klase (fabričke oznake W206) koja će zvaničnu premijeru imati 23. februara.

Ipak, kako to već biva u poslednje vreme, i nova C klasa nije ostala tajna sve do svoje premijere budući da su se u javnosti već sada našle ove fotografije i video.

„Sa novom C klasom, Mercedes-Benz se probija u efikasniji i još digitalniji svet, stvarajući sveobuhvatnu zonu udobnosti – utočište koje kombinuje očigledne suprotnosti kao što su sportskost i udobnost sa efikasnošću, emocijama i inteligencijom i tako definiše savremeni luksuz“ – navodi Daimler AG u ranije objavljenom saopštenju za javnost o novoj generaciji W206.

Prema zvaničnim informacijama iz Mercedes-Benza, nova C klasa je prva serija proizvođača koja je potpuno elektrifikovana. Druga generacija integrisanog starter-generatora (ISG) sa 20KS se koristi za benzinske verzije sa motorima M 254. Dizel varijante dobijaju pogon OM 654 M sa drugim SCR katalitičkim konvertorom i dodatnim ubrizgavanjem AdBlue i takođe ISG od 20KS.

Dodatno, nakon nove S klase, nova C klasa takođe dobija drugu generaciju MBUX sistema (Mercedes-Benz User Experience) i opciono novi sistem osvetljenja Digital Light. Takođe je novo upravljanje zadnjom osovinom sa 2,5″ stepena i modifikovani paket pomoći vozaču (ali bez funkcija autonomnog Nivoa 3).

Porudžbine za novu C klasu će početi da se primaju 30. marta 2021., a prve isporuke startuju u junu.

Na svetskoj premijeri nove serije W206 istovremeno će biti prikazane limuzina i karavanski model T.

Ivan Mitić – Autoblog.rs
Foto:Facebook.com/CocheSpias

Danas objavljeno

Porsche Taycan treći najprodavaniji model

Vanja A

BMW debituje s „Neue Klasse“ u vidu električne serije 3 2025. godine

Vanja A

Gordon Murray T.50 zvuk kakav odavno nismo čuli (VIDEO)

Vanja A

Ostavite komentar