Novi magacin Civilne zaštite u funkciji do kraja oktobra - BIGportal.ba
Banja Luka

Novi magacin Civilne zaštite u funkciji do kraja oktobra

Novi magacin za opremu Civilne zaštite i vatrogasne službe na Rakovačkim barama biće izgrađen do kraja oktobra, u okviru planova za jačanje kapaciteta gradskih službi kako bi bile u stanju da pravovremeno reaguju u slučaju prirodnih nesreća i elementarnih nepogoda.

Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, kazao je da se, trenutno, radi na armirano-betonskim boksovima za skladištenje materijala i opreme za zaštitu od poplava.

“Sveukupno, možemo konstovati da se radovi odvijaju dobrom dinamikom i da bi objekat mogao biti završen do kraja idućeg mjeseca”, istakao je Ćućun.

Površina magacina će biti 1.300 kvadratnih metaraNa budućem magacinu od 1.300 kvadratnih metara, koji bi već početkom novembra mogao biti u funkciji, do sada je izgrađena temeljna ploča, čelična i krovna konstrukcija objekta, a uskoro bi trebala početi i montaža panelnih zidova.magacinMagacin će služiti za skladištenje sredstava Civilne zaštite, uključujući i materijalna sredstva za vanredne situacije.

U objektu će biti skladišten i materijal za zaštitu od poplava, kao i mašine za punjenje protivpoplavnih vreća.

“Osim za potrebe Civilne zaštite, što mu je primarna svrha, služiće i za skladištenje drugih materijala, poput materijala za rad Zimske službe, što će umnogome olakšati rad gradskih službi pošto ćemo po prvi put imati adekvatan magacinski prostor”, pojasnio je Ćućun.

Vrijednost ove investicije iznosi 650.000 KM, a radove na objektu izvodi preduzeće „Tekton“.

Danas objavljeno

Mališani iz vrtića pjevali i igrali Banjaluci za rođendan

M.

Radnici “Čistoće” od danas koriste trokolice za čišćenje banjalučkih ulica

M.

Inspirisani zlatnim dobom Banjaluke: Od oldtajmera napravili parkinge za bicikle

M.

Ostavite komentar