Novi MacBook Pro od 16 inča nudi High Power Mode za povećanje brzine - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Novi MacBook Pro od 16 inča nudi High Power Mode za povećanje brzine

Redizajnirani MacBook Pro bi mogao biti još moćniji nego što se u početku mislilo, pod uslovom da korisnik ima odgovarajuću konfiguraciju.

Apple je za Engadget potvrdio da 16-inčni MacBook Pro sa M1 Max čipom može da pokrene “High Power Mode”. Iako kompanija nije objavila previše detalja, macOS Monterey beta kod sugeriše da će mod optimizovati performanse za zahtevne zadatke, a to bi moglo rezultirati većom količinom buke koju stvaraju ventilatori.


Ovo bi moglo biti frustrirajuće za one koji kupe 14-inčni ili 16-inčni MacBook Pro sa M1 pro čipsetom. S druge strane, ovo ne predstavlja iznenađenje. Funkcije, kao što je High Power Mode doprinose povećanju potrošnje i zagrevanju, a Apple svakako želi da obezbedi postojanje dovoljno kapaciteta baterije za regulisanje temperature. M1 Max čip je bolja opcija za pomenuti mod od M1 pro čipa, jer poseduje više performansi koje se mogu otključati.

High Power Mode bi mogao pomoći kod obavljanja zadataka koji zahtevaju performanse po svaku cenu, što je od značaja velikom broju profesionalnih korisnika, i za njih je moćniji MacBook Pro logično rešenje.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

SCORN je prva igra iz Srbije za Xbox Series X

Vanja A

Motorola Edge X30 stiže 9. decembra sa Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom

Vanja A

Zoom uvodi automatska ažuriranja za sve korisnike Windows-a i Mac-a, a ne samo za poslovne korisnike

Vanja A

Ostavite komentar