Novi MacBook Pro laptopovi bi mogli upariti Apple čip sa 64 GB RAM-a - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Novi MacBook Pro laptopovi bi mogli upariti Apple čip sa 64 GB RAM-a

Plafon memorije od 16 GB i dva Thunderbolt porta na Mac računarima zasnovanim na Apple M1 čipu, nisu se dopali profesionalnim korisnicima.

Srećom, izvori Bloomberga tvrde da se govori o redizajniranju MacBook Pro-a i da će Mac Mini višeg nivoa koristiti čipove koji ne samo da „uveliko nadmašuju“ performanse M1, već će sadržati do 64 GB RAM-a i četiri Thunderbolt porta. To se ne razlikuje od postojećih Intelovih modela, ali i dalje bi trebalo da vam bude olakšanje ako nameravate da pogurate budući Apple laptop do krajnjih granica.

Delovi, pod nadimcima Jade C-Chop i Jade C-Die, navodno će sadržavati osam jezgara visokih performansi i dva jezgra male snage, sa grafičkim procesorima sa 16 ili 32 jezgra. Takođe bi trebali da vidimo i „poboljšani“ Neural Engine za AI zadatke, kako javljaju tipsteri. M1 trenutno uključuje četiri brza jezgra, četiri jezgra male snage i ne više od osmojezgrenog GPU-a.

Prethodne glasine su nagovestile novi MacBook Pro sa 14 i 16 inčnim ekranima smeštenim u novo kućište koje vraća MagSafe, HDMI i ulaz za SD karticu. Podaci procurili u okviru napada ransomware-a na jednog dobavljača kompanije Apple, pokazali su šeme MacBook Pro-a sa ovim portovima. Novi MacBook Pro mogao bi da debituje već početkom leta.

14-Inch and 16-Inch MacBook Pros: Everything We Know - MacRumors

Očigledno da je poslednje curenje takođe pružilo putokaz za ažuriranje za druge Apple Mac-ove. Mogli bismo da vidimo „preuređeni“ MacBook Air već krajem 2021. godine sa pravim naslednikom M1 čipa koji ima isti broj jezgara, ali bolje performanse i koji uključuje GPU sa 9 ili 10 jezgara. Skromniji MacBook Pro bi dobio i taj čip. „Potpuno novi“ Mac Pro trebalo bi da izađe tek 2022. godine, ali bi se pojavio u verzijama sa 20 ili 40 jezgara (četiri ili osam onih sa malim napajanjem) i sa 64 ili 128 jezgara.

Ako je ovo curenje podataka autentično, Apple je jasno svestan da se mnogi njegovi korisnici neće nadograditi sve dok ne prevaziđu ograničenja M1 hardvera.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Nvidia sprema ogromnu grafičku kartu

Vanja A

Windows 98 više neće pokretati svemirsku letjelicu u orbiti oko Marsa

Vanja A

Procurile informacije i slike Huawei Nova 10 i 10 Pro telefona

Vanja A

Ostavite komentar