Novi KTM 1290 Super Adventure R - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Novi KTM 1290 Super Adventure R

KTM je otkrio novi 1290 Super Adventure R, koji u novom izdanju donosi Euro5 standard i širok spektar poboljšanja.

Kako navode Austrijanci, 1290 Super Adventure R je napravljen s jednim fokusom, a to je mogućnost osvajanja i najnepristupačnijih terena, na lak i intutitivan način.

Redizajnirani rezervoar za gorivo, zapremine 23 litara poboljšava agilnost i pruža niži centar mase, uz poboljšani osećaj u vožnji u svim uslovima.

KTM je takođe poboljšao glavu upravljača, pomerenu nazad za 15 mm, dok je motor zarotiran napred za 2 stepena. Upravljačke karakteristike i udobnosti su bolji zahvaljujući WP XPLOR 48-milimetarskom prednjem ogibljenju, s hodom od 220 mm. Pozadi je potpuno podesivo WP PDS ogibljenje.

1290 Super Adventure R donosi napredan paket elektronike u osnovnoj opremi. Tu su inercijalna platforma, kontrola proklizavanja, kontrola stabilnosti, ofroud ABS, četiri režima vožnje, a svemu tome se lako pristupa preko 7-inčnog TFT ekrana.

Pokreće ga LC8 V-tvin, koji kao što smo pomenuli ispunjava Euro5 standard. Proizvodi 160 KS na 9.000 o/min i 138 Nm maksimalnog obrtnog momenta na 6.500 o/min.

Model za 2021. ima dva zasebna hladnjake, dok redizajnirani usisnici za vazduh smanjuju zadržavanje toplog vazduha oko nogu vozača.

Novi KTM 1290 Super Adventure R dolazi s cenom od 19.850 evra.

Izvor:Moto-berza.com
Foto i video: KTM

Danas objavljeno

Nedeljna galerija: Ford Focus

Vanja A

Koliko često gledate u ovaj mjerač na instrument tabli i zašto je to važno?

V.R.

Kada ni Mini nije dovoljno mini

V.R.

Ostavite komentar