Novi korona - eksperiment u Hrvatskoj - BIGportal.ba
Region Vijesti

Novi korona – eksperiment u Hrvatskoj

Prva probna svadba koja treba da pokaže da li mogu da se održavaju događaji bez mera socijalnog distanciranja održaće se ove subote u Zagrebu.

Za sve zvanice će hrana i piće biti besplatni, ali pod posebnim uslovima – svi prisutni moraju da budu vakcinisani ili da su preboleli bolest ili da imaju negativan test na korona virus.

Rezultat nakon “probne svadbe” biće temelj za kreiranje budućih epidemioloških okvira u Hrvatskoj za slične događaje.

Na ovom događaju maksimalno može biti 150 zvanica, a izgleda će kao i sve ostale svadbe – traja će od 20 sati u subotu do ranih nedeljnih jutarnjih sati, dok će konzumacija hrane i pića za ovu posebnu svečanost za sve biti besplatna.

Četiri su uslova koja moraju zadovoljiti oni koji će se u subotu naći na ovoj na probnoj svadbi: moraju biti vakcinisani protiv bolesti kovid 19 drugom dozom vakcine unazad najmanje 14 dana ili da imaju potvrdu da su preboleli bolest kovid 19 u poslednjih 180 dana ili da imaju negativan brzi ili PCR test u okviru od 48 sati pre početka događaja, odnosno moraju da pristanu na obvezno PCR testiranje koje će se održati u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Svi prisutni će biti testirani na prisutvo virusa i nakon svadbe.

Ranije danas je potpredsednik hrvatske vlade i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite najavio je moguće popuštanje epidemioloških mera od 1. juna.

Božinović je kazao da će se nakon dva eksperimentalna događaja – radne večera, odnosno svadbe sa 120 zvanica, ako se utvrdi da nije bilo širenja zaraze, razmotriti popuštanje mera za takve događaje.

Danas objavljeno

Tragedija u Beogradu: Dječak se onesvijestio, pao u bazen i preminuo

M.

Delta soj korone će do kraja avgusta dominirati”

M.

Jedrilica nije imala ni potrebnu brzinu ni visinu, prisebnost pilota spriječila tragediju

M.

Ostavite komentar