Novi komentar iz Zagreba – koronavirus najveći izazov za Hrvate od "Domovinskog rata" - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Novi komentar iz Zagreba – koronavirus najveći izazov za Hrvate od “Domovinskog rata”

Hrvatski Jutarnji list objavio je tekst u kome upoređuje situaciju pandemije koronavirusa sa “Domovinskim ratom”.

U tekstu novinara Roberta Mateonija ističe se naslov “Pandemija zaustavila sport, najveći izazov od Domovinskog rata”, uz komentar da je Hrvatskoj najvažniji rezultat da zaustavi virus.

Počinje tako što se opisuje stanje u Real Madridu, a završava sa onim u Hrvatskom i to kompletnom društvu, sa osvrtom na sport.

Taj deo ćemo sad preneti.

“Hrvatski sport deli sudbinu društva. Od vremena Domovinskog rata, okupacije velikog dela teritorija zemlje i nemogućnosti normalnog funkcioniranja, hrvatski sport nije bio pred većim izazovom. Do sada su sporske institucije sledile preporuke nadležnih državnih i lokalnih institucija”.

“Ono što je možda ipak trebalo “preporučiti” to je zaustavljanje svih aktivnosti, dakle i treninga i okupljanja na određeno vrijeme, bez obzira na višegili manjeg nivoa rizika. Epidemiolozi ukazuju da je najbolji alat protiv širenja virusa opšti karantin od dve nedelje i to u bilo kojoj delatnosti”.

“Nakon vrtića, škola, fakulteta, sport je masovna i cirkulirajuća delatnost koju je najprirodnije zaustaviti dok se društvo resetira zbog virusa koji ga je napao. Zaustaviti taj virus apsolutno je najvažniji rezultat koji Hrvatska treba izvojevati i mora mu se sve podrediti dok se ne ostvari”.

Isti medij je pre tačno mesec dana preneo još jedan sramotan komentar u opisu situacije Cibone i Mega Bemaksa.

Danas objavljeno

Medvedev: Nikom ne bi bilo svejedno

Vanja A

Laporta ni da trepne: Dembele je bolji od Mbapea!

Vanja A

Crveno-beli u Sankt Peterburgu

Zeljka

Ostavite komentar