Novi karavan Lada Granta Cross u prodaji od ljeta - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Novi karavan Lada Granta Cross u prodaji od ljeta

Kompaktni karavan Lada Granta Cross koji je predstavljen prošle godine na Moskovskom međunarodnom sajmu automobila pojaviće se na ruskom tržištu na ljeto ove godine, tačine u julu-avgustu, kako je za list RG rekao Stas Berezij iz službe za odnose sa javnošću Avtovaza.

Serijska verzija ovog automobila dobiće plastične zaštitne delove karoserije. Pored toga vozilo će imati povećan klirens, ali nije poznato kojim će tačno motorom biti opremljena Lada Granta Cross. Prema nekim informacijama ispod haube ovog modela naći će se 1,6 litarski motor snage 87 i 106 k.s. , dok će menjači biti manuelni i automatski.

Početna cena klasičnog karavana Lada Granta iznosi 461.900 rubalja (6.312.5€), pa se u odnosu na analogiju sa vozilima Kalina i Kalina Cross može izvesti zaključak, kako se navodi, da će kros verzija ovog modela biti od 30 do 50 hiljada rubalja skuplja u zavisnosti od opreme. Sedan Lada Granta može se nabaviti počevši od 434.900, a liftbek i hečbek, od 451.900 rubalja.

Najveći ruski proizvođač automobila Avtovaz planira da do kraja 2026. godine na tržište plasira osam novih modela i obnovi devet postojećih. Na ruskom tržištu vozila marke „Lada“ zastupljena su u segmentima V, V+, SUV i LCV. Kompanija proizvodi pet modela Largus, 4X4, Vesta, Granta i Xray. Na vozila Avtovaza odlazi dvadeset odsto ruskog tržišta putničkih automobila, dok zvanična prodajna mreža broji preko 300 salona.

Kako je ovih dana pisano, Avtovaz upravo obavlja testiranja automobila Lada Granta Sport 2019.

Izvor: Russia Beyond

Danas objavljeno

Legendarni Rosi ide u penziju

Vanja A

Rusija planira subvencije na kupovinu električnih automobila

Vanja A

Alpine ulazi u „hot heč“ igru

Vanja A

Ostavite komentar