8. Maja 2021.

“Novi Jasenovci i nove Oluje neće se više ponoviti našem narodu”

Big Portal

U obraćanju, Vučić je rekao da je teško “ne ostati nem nad ovim kostima, nabijenim plitko u zemlju”, i poručio da su tri stvari važne.

  • Prva je mir, mir, mir – istakao je Vučić.

Druga je, dodao je on, da Srbija i Srpska moraju da bude deo međunarodne zajednice, i da nikako ne smemo da dozvolimo da budemo izolovani.

  • Međunarodno javno pravo je odnavno sahranjeno, pravde nema, licemerje vlada, vladaju dvostruki standardi velikih sila, sve što važi za Srbe za druge ne važi, i sve što ne važi za nas važiće za druge… Bez obzira na licemerje i laž koji nam lažovi i moralni nikogovići serviraju, moramo da se vratimo na prve dve tačke: mir, mir, mir, i da sebe iz najgoreg, licemernog sveta ne smemo da odstranimo, da ne bismo imali nova stradanja našeg naroda – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije poručio je da se novi Jasenovci, nove Oluje neće više ponoviti našem narodu.

  • To im danas poručuje mala, ali snažnija Srbija koja se zalaže za mir – istakao je Vučić.

Vučić je rekao da ovo mesto predstavlja najveću srpsku bolnu ranu i lekciju istorije.

  • Ovde smo da ukažemo poštovanje prema žrtvama. Takvo ubijanje, teško je shvatiti, razumeti a dogodilo se. Ubiti Srbina, zvanični nije bio greh nego preka potreba. Ovde su ubijani Jevreji i Romi, a ponajviše Srbi. Kročiti na ovo mesto znači zanemiti i najradije bih da ćutim – rekao je Vučić rekavši da svi, danas, ipak treba da govore.

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, na pomenu žrvama sistema logora Jasenovac u Spomen području Donja Gradina, rekla je da, zajedno sa rukovodstvom Srbije, obilježavamo ovo mjesto koje se ne smije zaboraviti i da je to zajednička obaveza.

“Jasenovac, strašno i tužno mjesto je i mjesto moga odrastanja. O tome se uvijek pričalo, svjedočilo, govorilo. Pročitao sam mnogo knjiga i svjedočenja o Jasenovcu i Donjoj Gradini” , kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poredeći to vrijeme sa posljednjim ratom.

(BN/Blic)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare