Novi izgled za Gmail stiže većem broju ljudi, čak iako ga oni nisu tražili - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Novi izgled za Gmail stiže većem broju ljudi, čak iako ga oni nisu tražili

Google je u februaru počeo da isporučuje ažurirani korisnički interfejs za Gmail, koji više objedinjuje Meet, Chat i Spaces i primenjuje više elemenata Material You dizajna.

Od danas, novi Gmail izgled će postati podrazumevani i korisnicima će se pojavljivati čak i ukoliko oni to nisu tražili. Ne radi se o preterano velikoj izmeni, ali Google sa ažuriranjem stavlja veći fokus na poboljšanom korisničkom iskustvu.

Razlike u odnosu na prethodni dizajn su suptilne, pa tako ažurirani interfejs kombinuje tastere za Mail, Meet, Spaces i Chat u jednu listu u vrhu levog menija. I dalje im je lako moguće pristupiti, sve je moguće imati odjednom na ekranu i korisnik lako može da pređe u razgovor u bilo kojoj sekciji.

Google navodi da korisnik može da izabere koje aplikacije će se naći u Quick Settings meniju, a tu je moguće i vraćanje na stari izgled Gmaila ukoliko to poželite.

Kompanija napominje da se radi o produženoj isporuci novog ažuriranja, pa bi moglo proteći i nekoliko nedelja dok korisnici automatski dobiju ovu promenu. Ukoliko ne možete da čekate, možete sami preći na novi dizajn u okviru brzih podešavanja.

Danas objavljeno

NASA priprema raketu za povratak na Mjesec

Vanja A

IT giganti iz Kine omogućili vlastima uvid u algoritme

Vanja A

Nije u planu povećanje osnovnog skladišnog prostora za iPhone 14 Pro

Vanja A

Ostavite komentar