5. Augusta 2022.

Novi iPad bez priključka za slušalice

Big Portal

Od toga smo još uvek daleko, ali ova kompanija nastavlja sa pravljenjem malih koraka u svojim različitim uređajima. Prvo je bez ulaza za slušalice ostao iPhone, a kako prenosi TheVerge, sada je na redu i iPad

Renderi koji mnogo govore 

Zašto biste koristili vaše slušalice koje posedujete već neko vreme i koje odlično rade ukoliko možete da kupite naše bežične slušalice po maloj ceni od… Naravno, svesni smo da postoje adapteri koji USB Type-C port pretvaraju u 3.5 mm ulaz za slušalice, ali nije to, to. Iako smo već davno rekli kako više nije vest kada se neki telefon isporuči bez ovog ulaza, odsustvo 3.5 mm džeka na tabletu u kom ima mnogo više mesta nego u telefonu i gde je njegovo odsustvo mnogo teže pravdati ipak jeste vest koja govori o budućim trendovima kompanija Apple, a ako je sudeći po istoriji, i celokupne industrije. 

Prema CAD renderima dolazećeg iPad prenosivog uređaja desete generacije dobijenih od kompanije koja proizvodi maske, ovaj tablet neće imati 3.5 m m konektor za slušalice. Nema ga ni sa gornje ni sa donje strane uređaja, a teško da bi se pojavio sa leve ili desne strane. Ovo je značajno, pogotovu za osnovni model iPad serije uređaja, koji je imao otprilike isti dizajn u proteklih pet godina, od 2017. Sada, ovaj tablet znatno više podseća na novije modele iPhone telefona i drugih iPad uređaja, što znači da je kompanija Apple rešila da u potpunosti zaokruži svoju dizajnersku filozofiju za ovaj period.

ipad_2022_1.jpg

Sa druge strane, “home” dugme je i dalje tu, a tu su i širi okviri oko ekrana sa donje i gornje strane. Od ostalih informacija pretpostavlja se da će ekran biti veće dijagonale i da će redizajnirani modul kamera podsećati na onaj koji se nalazio na iPhone X telefonu. Na kraju, tu je i USB Type-C port. 

Datum predstavljanja 

Osnovni iPad model očekuje se na jesen, a u ovom trenutku nije poznato kolika će biti njegova cena i da li će koštati više od iPad uređaja devete generacije koji je startovao sa cenom od 329 dolara. 

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare