Novi igrač u "ratu" SAD i Irana - Erdogan - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Novi igrač u “ratu” SAD i Irana – Erdogan

Turski predsednik izjavio da je voljan da posreduje između Vašingtona i Teherana, kako bi bile smanjene tenzije oko iranskog nuklearnog programa. Redžep Tajip Erdogan je naveo da je o svojoj eventualnoj ulozi posrednika razgovarao sa japanskim premijerom Šinzo Abeom tokom samita G20 u Osaki, prenosi AP. On je dodao da…

Turski predsednik izjavio da je voljan da posreduje između Vašingtona i Teherana, kako bi bile smanjene tenzije oko iranskog nuklearnog programa.

Redžep Tajip Erdogan je naveo da je o svojoj eventualnoj ulozi posrednika razgovarao sa japanskim premijerom Šinzo Abeom tokom samita G20 u Osaki, prenosi AP.

On je dodao da ga je Abe pitao da li bi Turska i Japan mogli da deluju zajedno kao posrednici i da mu je odgovorio da bi pristao da se sastane sa iranskim liderima.

Iran je upozorio da će povećati obogaćivanje uranijuma, nakon što su tenzije porasle godinu dana posle unilateralnog povlačenja američkog predsednika Donalda Trampa iz nuklearnog sporazuma koji su SAD i najjače evropske države potpisale sa Iranom 2015. godine.

Danas objavljeno

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ustavni sud BiH ukinuo Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS

Vanja A

Dodik: Srpska će uspostaviti agenciju za lijekove

Vanja A

Ostavite komentar