Novi Honda električni motocikli stižu do 2024. godine - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Novi Honda električni motocikli stižu do 2024. godine

Izvršni direktor kompanije, Tošihiro Mibe, je saopštio da će Honda do 2024. lansirati tri električna motocikla male kubikaže, dok bi veći model mogao da stigne na tržište nedugo nakon toga.

Honda je otkrila ambiciozne planove vezane za elektrifikaciju svoje linije motocikala.

I mada je automobilska divizija najavila da će prodaja benzinskih četvorotočkaša prestati 2030. godine, još uvek nema takvih informacija kada su motocikli u pitanju. Ipak, to ne znači da se sedi skrštenih ruku.

Honda EV

Najavljeni motocikle će izgledati kao njihovi ekvivalenti od 125 kubika, dok se tek od snažnijeg modela očekuje da bude primamljivije spoljašnjosti. Kako navode iz Honde, akcenat nije na urbanom prevozu, već na zabavnoj strani vožnje.

Uz rad na novim motociklima, Honda će se fokusirati na ostvarivanje cilja karbonske neutralnosti do 2050. U tu svrhu, kompanija će promovisati istraživanja o recikliranju materijala, ponovnom korišćenju baterija i reciklaži uopšte. U japanskom gigantu se nadaju da će uspeti da razviju proizvode od 100% održivih materijala.

Istovremeno, tu je i rad na novom sistemu pomoći vozačima, nazvanom ADAS. Cilj je smanjiti broj smrtnih ishoda u nesrećama u kojima učestvuju vozači Hondinih automobila i motocikala.

Izvor: Moto-berza.com

Danas objavljeno

BMW ne žuri sa slanjem motora s unutrašnjim sagorevanjem u „penziju“

Vanja A

Pandemija ubrzala uvođenje većeg broja dostavljačkih robota u Kini

Vanja A

Rivian R1T već imao udes

Vanja A

Ostavite komentar