Novi Google telefon se pojavio na fotografiji - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Novi Google telefon se pojavio na fotografiji

Pixel 6a bi trebalo da ima 6,2-inčni ekran, snažnu bateriju i Googleov čip, koji garantuje odlične performanse.

Google je u oktobru prošle godine predstavio novu generaciju pametnih telefona, koja je specifična po procesoru koji pokreće te uređaje. Naime, Pixel 6 i Pixel 6 Pro prvi su telefoni s Googleovim sopstvenim čipom Tensor, zahvaljujući kojem ovi uređaji imaju puno brži rad procesora, a pogotovo grafike u odnosu na svoje prethodnike. Takođe, Tensor je dizajniran posebno za modele mašinskog učenja, što znači da će pomoću njega najviše profitirati opcije kao što je Google glasovni asistent, prevodilac, fotografije i druge.

Čip Tensor bi trebalo da pokreće i treći smartfon te generacije, Pixel 6a. Tokom ove nedelje na mreži su se pojavile nove informacije i prva fotografija (naravno, teško je proveriti njenu autentičnost) pakovanja ovog telefona. Ona otkriva izbočenje pri vrhu poleđine telefona u kojem su smeštene kamere i blic.

Rezolucija glavne kamere iznosiće 12MP, dok će pored nje biti ultraširoka kamera s 12,2MP senzorom. Što se tiče prednje kamere, njena rezolucija iznosiće 8MP. Pixel 6a, prema dosadašnjim glasinama, trebalo bi da ima OLED ekran dijagonale 6,2-inča (FullHD+ rezolucija) i bateriju kapaciteta 5000mAh. Do sada nije bilo zvaničnih informacija kada bi Google mogao predstaviti ovaj telefon, a glasine su pominjale da će to biti na konferenciji Google I/O koja će se održati u maju.

Ipak, objavljene fotografije pakovanja modela Pixel 6a pokazuju da bi to ipak moglo biti ranije, pa ne bi bilo iznenađenje ukoliko Google već tokom ovog meseca predstavi i u prodaju pusti ovaj telefon, koji bi mogao biti jedan od najzanimljivijih i best buy uređaja na tržištu.

Danas objavljeno

Trikovi kojima Apple podiže cijenu novog iPhone

Vanja A

Xiaomi sprema PC desktop računare

Vanja A

Evo kakve su vam šanse da vratite hakovani Facebook nalog

V.R.

Ostavite komentar