5. Jula 2022.

Novi Google Password Manager ima unaprijeđenu bezbjednost i omogućava ručno dodavanje šifara

Big Portal

Kako sama kompanija navodi, unapređeni program će korisnicima doneti olakšanu upotrebu i povećanu bezbednost.

Šta je promenjeno

Jedna od najvećih promena koju najnovija nadogradnja za Google Password Manager donosi jeste mogućnost da korisnici Chrome pretraživača i Android operativnog sistema ručno dodaju lozinke u ovaj program. Na ovaj način Google tvrdi kako ćete dobiti poboljšano korisničko iskustvo i unapređenu funkcionalnost jer ćete na jednom uređaji moći da unesete lozinke za nekoliko platformi, kao što su Chrome i Android.

Compromised_Weak_Reused.max1000x1000.jpg

Android korisnici sada mogu i da postave prečicu do ove aplikacije na početnu stranicu ekrana svog telefona za olakšan pristup ka Password Manager aplikaciji, što je još jedan od načina na koji Google teži da olakša korišćenje. Uz to, ovaj program od sada može i da grupiše nekoliko različitih lozinki za iste sajtove i aplikacije, dodatno pojednostavljujući čitav proces.

Unapređeni bezbednosni protokoli

Međutim, možda i najbitnija jeste tvrdnja kompanije Google kako će nova verzija Password Manager doneti unapređene bezbednosne protokole i smanjenu mogućnost da se vaše lozinke kompromituju. Dakle, ova aplikacija će od sada stvarati sigurnije lozinke na svim platformama na kojima je koristite, pa čak i na iOS. Međutim, za Apple uređaje ćete morati da postavite Chrome kao podrazumevanu aplikaciju za automatsko popunjavanje polja.

iOS_PW_generation01.max1000x1000.jpg

Na kraju, prilikom unosa lozinki tokom pristupa nekom sajtu ili aplikaciji, Google Password Manager će nastaviti da prati koliko je vaša lozinka sigurna i upozoriti vas ukoliko koristite neodgovarajuću lozinku. Pored toga, tu je i mogućnost da Password Manager sam zameni vašu lozinku snažnijom verzijom kako biste osigurali bezbednije istraživanje interneta i korišćenje raznih aplikacija.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare