Novi Golf GTI zablistaće u Ženevi, a ekstremni Golf R u Gudvudu - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Novi Golf GTI zablistaće u Ženevi, a ekstremni Golf R u Gudvudu

Prva visokoperformansna verzija Golfa 8 imaće svjetsku premijeru početkom marta na Ženevskom auto-salonu.

Ovu informaciju otkrio je Autocar, koji je dobio novinarsku pozivnicu za premijeru visokoperformansne verzije novog Golfa. Isti izvor navodi da će u Ženevi debitovati i Golf 8 GTD, dok će najmoćnija serijska verzija – Golf R biti predstavljen na manifestaciji “Festival of Speed” koja se u julu održava u engleskom Gudvudu.

Novi GTI izrađivaće se samo u verziji sa 5 vrata, a Autocar tvrdi da će se ispod haube nalaziti unapređena verzija postojećeg 4-cilindarskog 2.0 turbo-benzinca koja će u standardnoj varijanti isporučivati 246 KS (181 kW), dok će u snažnijoj opciji raspolaganti sa 291 KS (214 kW). Snaga će se prenositi na točkove putem 6-brzinskog manuelnog ili 7-stepenog automatizovanog menjača sa duplim kvačilom.

Kada je reč o Golfu GTD, ovaj automobil će za pogon koristiti 2.0 turbo-dizel jedinicu sa ravno 200 “konja” (147 kW), a izbor menjača biće isti kao kod GTI modela.

Na kraju, Golf R koji stiže tokom leta 2020. imaće najmanje 300 konjskih snaga, dok bi u ekstremnoj verziji raspolagao sa oko 400 KS! Snaga će se, kao i ranije, prenositi na sva 4 točka.

Volkswagen će do kraja godine predstaviti i novi GTE plug-in hybrid u varijantama sa 204 KS (150 kW) i 245 KS (180 kW). Obe verzije će koristiti baterije kapaciteta 13 kWh.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Kako se Dacia u krizi probila na vrh

Vanja A

Na elektrifikovane automobila se odnosila gotovo petina prodaje u trećem kvartalu u Evropi

Vanja A

Da li je ova Honda CR-X oldtajmer iz snova?

Vanja A

Ostavite komentar